Acum citesti
Bicicletă de DH creată prin CNC de North Bucks Machining

NMB-bike-side-600x400Deși prelucrarea CNC nu este o metodă folosită des în industria cadrelor de bicicletă, trebuie să recunoaștem că rezultatul este spectaculos și ar merita să vedem mai multe astfel de modele pe piață. Bicicleta aceasta a fost creată de Stewart Palmer, inginer cu vastă experiență în producția de piese CNC pentru mașinile de Formula 1.

Stewart este pasionat de MTB, așa că în 2011 a înființat North Bucks Machining împreună cu părinții săi și, după 18 luni de proiectare, a creat primul cadru de bicicletă.

NBM-bike-pivot-area-600x400Dacă la început au folosit mașini cu prelucrare pe 3 axe, acum ei folosesc o mașină Quasar cu prelucrare pe 5 axe și software Open Mind HyperMILL pentru proiectare, acestea făcând posibilă crearea acestei biciclete destul de complexe.

Compania Laser Scanning a creat un model 3D al cadrului care a fost testat virtual pentru sarcini și stres al materialului înainte de producția fizică. Ideea a fost de a produce un cadru mai rezistent decât cele tradiționale, tuburile folosite la cadre având puncte slabe la suduri. Cadrul acestei biciclete este produs dintr-o bucată solidă de aluminiu din care a fost îndepărtat materialul care nu este necesar, pentru a obține o greutate minimă.

Cadrul NBM este compus din trei părți: cadrul principal, tija de șa și brațul suspensiei și este impresionant cât aluminiu a ieșit ca deșeu de la fabricație. S-a pornit de la un bloc de aluminiu de 100 kg și s-a ajuns la un cadru de 4.5 kg. Tija de șa are 250 g și este fabricată dintr-un bloc de 15 kg iar brațul suspensiei are 2 kg și este fabricat dintr-un bloc de 50 kg!

Producția efectivă a cadrului durează 40 de ore, a brațului suspensiei 18 ore iar a tijei de șa 15 ore. Este o metodă costisitoare și de durată, dar compania nu încearcă să producă modele pentru vânzare ci doar să testeze ideea. Piesele ies din mașina CNC gata pentru montaj, nefiind necesar nici un finisaj.

NBM-bike-swingarm-milling-600x400Stewart dorește pentru viitor să reducă timpii de producție folosind un software special și o mașină CNC mai rapidă, putând fi posibilă reducerea timpului cu până la 80%. De asemenea, ar dori să mai reducă greutatea cadrului de la 6.75 kg la 5 kg. Apoi, el ar dori să înceapă vânzarea modelului, la un preț aproximativ de 9820 USD pentru cadru și aproximativ 14030 USD pentru bicicleta complet echipată.

NBM-bike-angle-600x400Stewart spune că a folosit bicicleta dar nu a testat-o încă la limită. Pentru mai multe informații, puteți accesa pagina lor de internet.

Sursa: bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

15 + five =