Acum citesti
Ca să fie mai ușor pe vânt de față: Null Winds Fairings

Inventivitatea în materie de biciclete și de accesorii pune o presiune fantastică pe lexicul celor care trebuie să denumească găselnițele, însă tragem nădejdea că fondul este mai important ca forma. Cei de la Null Winds au inventat ceea ce ei numesc Fairings, care sunt un fel de aripi(ioare) laterale ce promit să mai reducă din rezistența pe care o opune vântul batând din față.

farirings

Montate în partea superioară a furcii, respectiv a seat stay-ului, Fairings reduc rezistența aerului cu circa 20% și sunt amplasate acolo pentru că în respectiva zonă, din pricina mișcării roții, rezistența este cu 300% mai mare ca în partea opusă. Acest lucru, coroborat cu faptul că opoziția și direcția vântului au o marjă de alte câteva procente bune, precum și cu faptul că 0% din cei care folosesc bicicleta în scopuri sportive vor apela la așa ceva în 0% din cazuri, generează o concluzie 95% previzibilă. De adăugăm ținta de finanțare precizată pe Kickstarter, atunci procentul mai ia la bord 5% și ajunge la 100%.

Inventatorul nu a precizat cu cât la sută este mărită greutatea bicicletei pe care vor fi montate cele 4 aripioare (care, fie vorba între noi, într-o formă mai primitivă sunt prezente și pe biciclete de închiriat din parc), dar chiar și el recunoaște că poate doar cicloturiștii i-ar găsi utilitatea. 100% corect!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

sixteen + 5 =