Acum citesti
Cameră video în rolul unei oglinzi retrovizoare, pentru bicicletă

Hammacher Schlemmer este deja al 2lea producător care lansează pe piață o astfel de cameră video, care joacă rolul unei oglinzi retrovizoare. Fiind un jucător mai nou pe piață, produsul este desigur, mai ieftin.

Astfel, pentru 180$ poți achiziționa și instala pe bicicletă, ochiul care veghează la ceea ce se întâmplă în spatele tău. Sistemul este compus dintr-o cameră video, ce-și are locul sub șa, mai precis pe tija de șa și dintr-un monitor LCD cu un diametru generos de 3.5 inch, care se prinde foarte facil de ghidon. Cum camera poate fi mai ușor asigurată de tija de șa, unei mâini criminale fiindu-i ceva mai greu s-o demonteze, producătorul a gândit pentru monitorul LCD un sistem de prindere ușor de utilizat. Practic, după ce îți parchezi bicicleta, îl poți înlătura într-0 clipă.

Hammache Schlemmer s-a gândit chiar și la cei care pedalează pe întuneric. În jurul camerei au fost instalate câteva LED-uri care se aprind imediat ce soarele apune, altfel spus, un senzor declanșează LED-urile atunci când lumina se diminuează. Rezistă la intemperii și la vibrații, are o autonomie de 10 ore și se încarcă complet în 2 ore.

Cum acest sistem este de abia la început, cu siguranță modelele care vor urma vor fi mai ieftine. Iar cei înnebuniți de astfel de gadget-uri, vor putea intra într-un final, în posesia unui sistem retrovizor care le va păzi spatele.

Informații pe hammacher.com.

via Hammacher

Vezi Comentarii (3)
  • Inutil. Marele avantaj al bicicletei fatza de masina, legat de coordonarea in trafic, este ca iti poti folosi… urechile; care sunt omnidirectionale, nu unidirectionale ca vederea. Si cele doua „sisteme” se pot folosi concomitent. Ori, daca iti distragi vederea din fatza pentru a te uita pe LCD, desi nu e ca uitatul peste umar (la care incepatorii incep sa vireze in directia in care se uita), tot ai sanse sa nu observi la timp daca vehicolul din fatza nu s-a decis sa franeze brusc. Cu urechile povestea e ca dupa ceva timp, deja stii foarte clar la ce distanta ai masina in spate si iti poti da seama daca pastreaza distanta relativ la tine (de ca si cum ar vrea sa vireze si asteapta dupa tine), sau daca te va depasi, sau daca poti evita groapa din fata ocolind prin stanga pentru ca ai loc (sau nu) … etc. Si nu te costa 180 de euro, doar un pic de atentie si bun simt… care prind bine oriunde mai apoi.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four + 13 =