Acum citesti
Castelli a prezentat cea mai performantă jachetă de ploaie alături de alte produse, la Eurobike

Anul acesta la Eurobike, la standul Castelii, am putut să văd, să ating și să simt noua jachetă de vreme rea IDRO Pro 2, oferită pentru nu mai puțin de 350 de euro. Pentru această sumă nu vei primi doar un produs care arată bine, ci unul funcțional care înglobează cele mai noi tehnologii disponibile la ora actuală pentru echipamentul de ciclism.

Varianta de top.

Imediat după ce GoreTex a introdus noul material Shakedry în urmă cu două sezoane, Castelli a văzut ocazia și bineînțeles a profitat de noua tehnologie pentru a construi una dintre cele mai ușoare jachete pentru vreme rea din lume. Mai mult decât atât, aceasta punctează în topul jachetelor care oferă cea mai bună respirabilitate. Datorită materialului elastic de la cot, umeri și laterale, aceasta ia forma corpului și poate fi de asemenea împachetată lejer, ocupând extrem de puțin spațiu. Două buzunare externe sunt instalate pentru a nu mai fi necesar ca ciclistul să desfacă fermoarul jachetei pentru a ajunge la buzunarele bluzei de dedesubt.

Și varianta ceva mai ieftină.

Partea din spate este mai lungă pentru a te proteja de apa aruncată de roata bicicletei. A fost contruită pentru cei care pedalează toată ziua în ploaie și mai ales pentru cei care folosesc jacheta ca o necesitate și nu ca un moft. Este disponibilă în dimensiuni între S și 3XL, cântărește doar 158 de grame și poate fi folosită între 6 și 20 de grade.

Noi sunt de asemenea și pantalonii Free Aero Race 4, oferiți pentru 170 de euro și care cântăresc doar 172 de grame. Tot conceptul din jurul acestor pantaloni se învârte în jurul confortului, iar pentru a ajunge la confortul suprem, cei de la Castelii au folosit diverse materiale în diverse zone unde pantalonii intră în contact cu piciorul. Bazonul este de asemenea extrem de confortabil și este construit dintr-un materiale moale și foarte plpcut la atingere.

O altă idee interesantă vine împreună cu jacheta Perfetto, convertibilă și cu o greutate de 457 de grame. Aceasta permite detașarea rapidă a mânecilor, este windproof și waterproof, are o respirabilitate foarte bună și bineînțeles, este aerodinamică. Stratul exterior ține apa la distanță eficient, iar mânecile se pot detașa foarte ușor, fiind prinse cu fermoar. 3 buzunare în partea din spate oferă suficient spațiu pentru orice dorești să iei cu tine în tură. prețul este de 239 de euro.

Mai departe treceam la categoria tricouri, primul pe listă fiind Aero Race 6.0. Extem de ușor, acesta este construit dintr-un material foarte confortabil și în procesul de proiectare, au fost efectuate teste în tunelul aerodinamic, acesta fiind optimizat pentru viteze între 30 și 55 de km/h. Este aerisit cu ajutorul unor guri mici de ventilație, iar partea din spate este ceva mai lungă pentru ca tricoul să rămână în aceeași poziție, indiferent de condițiile din tură.

Și tot la capitolul tricouri, am avut ocazia să pun mâna pe Climbers Jersey 2.0, probabil cel mai ușor și mai aerisit tricou pe care l-am atins vreodată. Cântărește doar 83 de grame și este gândit exact pentru ceea ce sugerează numele: urcări. Acesta va rămână mai tot timpul uscat, chiar dacă tu transpiri, grație materialului Flusso 3D utilizat pentru piept și umeri, iar trei buzunare sunt instalate pe partea din spate.

Impresionante în orice caz toate aceste produse de la Castelli. Deși nu sunt fan al șoselei, după ce am discutat în amănunt cu un reprezentant Castelii despre noile produse, pot înțelege exact sloganul companiei: an unfair advantage. Produsele sunt scumpe, e drept, însă funcționalitatea aceasta cu greu o găsești la alte produse. Sunt lucruri care-ți fac viața mult mai ușoră, lucruri despre care nu credeai că suportă vreo îmbunătățire. Asta doar până descoperi că cineva s-a gândit în detalii obsesive la toată această poveste.

Importator Casetlli în România: Moș Ion Roată

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

14 − 10 =