Acum citesti
Cum a fost la prima ediție a XCE Central Sibiu

Dorin Dîrnescu ne trimite un scurt race report despre cum s-au desfășurat ostilitățile la Sibiu, în weekend, la XCE Central. Să-i dăm cuvântul.

Duminică 23 aprilie, s-a desfasurat prima editie a XCE Central Sibiu.

Foto: organizator.

La ora programata, pe o vreme cu lapoviță și vant rece, 28 de rideri (atât amatori cât si obișnuiți ai podiumurilor la XCM sau XCO în țară) au luat startul individual initial, in seria de calificari. Mai apoi, dupa imperecherile aferente timpilor obtinuti, au inceput spectaculoasele dueluri cu eliminare, serii din care doar primii 2 rideri primeau dreptul de a mai efectua un tur in runda urmatoare.

Intre timp, fiind zona urbana, cu o suprafata de rulare preponderent pe piatra cubica, traseul s-a uscat rapid, iar pericolul de aluncare s-a redus considerabil. De altfel nici in zona de coborare pe scari, mentionez ca nu au fost probleme, toti rideri le-au coborat dupa tehnica si deprinderile personale, dar fara sa avem cazaturi.

Doar cei mai buni au ramas in lupta iar finalele au incununat acest eveniment sportiv inedit, prin care am dorit sa punem in valoare potentialul turistic al Sibiului intr-un mod diferit, dar aproape de ceea ce ne place sa facem, sa concuram si sa pedalam.

Foto: organizator.

Rezultate:

Finala Mare (loc 1-4)

  1. Pescaru Patrick – CS Măgura Cisnădie
  2. Fabian Gândilă – Scott Geiger Team
  3. Romulus Veștemean – CS Măgura Cisnădie
  4. Păcurar Vlad – ACS Sport Competiton

Finala Mică (loc 5-8)

  1. Roșioru Daniel – XC Riders/Play Bike
  2. Benghea Florin – Școala de MTB
  3. Deak Zoltan – Zedbike
  4. Bondor Bogdan – CS Vointa Cluj-Napoca

Aceasta prima editie a XCE Central Sibiu, parte integranta a proiectului Asociatiei TOTAL CYCLING CLUB numit Clasamentul Unitar Pentru Amatorii (C.U.P.A.) României la MTB. Etapa a 2-a o va reprezenta cursa de XCO din 9 Iulie 2017, BULLS XCO Hammersdorf 2.

Foto: organizator.

Clasamentele dupa prima etapa, plus restul detaliilor ce vor surveni pe parcurs, vor fi disponibile pe site-ul clubului, http://totalcycling.ro/.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

3 × 3 =