Roţi inteligente de la LIGHTWEIGHT

1

Lightweight anunţă roţile Smartwheel care, folosind un microcip şi o reţea de senzori integrată în fibra de carbon a jantei, pot măsura presiunea în anvelope, viteza şi temperatura suprafeţei de frânare.

Lightweight Smartwheel roti inteligente 3

Potrivit celor de la Lightweight nu se va adăuga greutate suplimentară prin instalarea acestui sistem întrucât cipul este în sine extrem de uşor, iar instalarea se va face într-o zonă interioară de unde s-a eliminat material. În varianta finală cip-ul nu va fi vizibil fiind undeva la interior. Împreună cu aceste roţi inteligente Lightweight va lansa şi o aplicaţie pentru smart phone.

Lightweight Smartwheel roti inteligente 2

Pentru un sistem care acum 6 ani necesita nişte senzori extrem de complicaţi, roata Smartwheel este cât se poate de elegantă pentru ceea ce oferă. Pentru moment transmisia de date se face doar prin modul ANT+ fiind compatibilă aşadar doar cu sistemul de operare Android al telefoanelor smart. Odată instalat pe telefon îţi vor apărea informaţii în timp real despre roata faţă şi spate. Senzorii sunt extrem de sensibili şi simt o schimbare în temperatură chiar şi de la o mână pusă pe jantă. Ştiind temperatura jantei poţi să-ţi dai seama dacă ai exagerat cu frânarea sau nu. Aplicaţia te va anunţa atât audio cât şi vizual dacă jantele s-au supraîncălzit. În plus informaţia este stocată şi poate fi folosită mai târziu pentru a-ţi îmbunătăţi modul de frânare.

Lightweight Smartwheel roti inteligente 1

Va mai dura aproximativ încă 1 an până când aceste roţi vor intra în producţie însă până atunci Lightweight doreşte să afle părerea publicului care să-i comunice ce ar dori să mai includă sistemul. Poate folositor ar fi ca transmisia să nu fie exclusiv pentru Android ci informaţiile să fie afişate pe un ciclocomputer normal dotat cu capabilităţile recepţionării acestor informaţii.

Preţul pentru un set nu a fost comunicat însă ne putem aştepta ca acesta să fie în jurul cifrei de 1000$.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentBell lansează noua cască Super 2R convertibilă la full face
Articolul următorTRAIL LED – cele mai puternice lumini, durează acum mai mult şi devin şi mai puternice
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ