Acum citesti
Ciclaton a anunțat data pentru 2017

Ciclaton este unul din cele mai importante evenimente velo din România. Motivele sunt numeroase însă principalul nu este cel care ține de bicicletă, așa cum poate ți-ai închipuit. Este drept că traseul pe care se va pedala are câteva sute bune de kilometri și se întinde pe mai multe zile, însă principalul motiv pentru care Ciclaton există constă în proiectele educaționale pe care le promovează și susține financiar.

În fiecare an traseul este cu grijă ales pentru a acoperi o zonă nouă din România. Anul acesta startul și finișul vor fi la Cluj, perioada de desfășurare fiind 26-30 septembrie. Ciclaton este primul eveniment ciclist de strângere de fonduri din România dedicat exclusiv susținerii educației. Fondat în 2014, Ciclaton are ca scop susținerea proiectelor de educație non formală și implicarea voluntară în acestea. Valorile Ciclaton vizează educația centrată pe individualitatea fiecărui copil, rolul fundamental jucat de educație în viața și evoluția comunității, voluntariatul ca formă de implicare, promovarea unui stil de viață sănătos, prin sport, și ideea că fiecăruia dintre noi îi stă în putere să dea mai departe celorlalți lucruri bune.

Cu alte cuvinte, participând la Ciclaton vei pedala pentru a strânge fondurile necesare susținerii proiectelor educaționale alese în fiecare an. „Devino ciclist-fundraiser pentru o zi (sau pentru întreaga perioadă) și dăruiește-ți bătăile inimii pentru educația a peste 7000 de copii și tineri, angrenajul schimbării”, ne transmit organizatorii. Dacă nu știi care este faza cu bătăile inimii, înseamnă că a venit vremea să afli, participând.

În același timp trebuie într-adevăr să ai și o condiție fizică decentă spre bună, pentru a face față traseului zilnic care ocazional poate trece de 100 km. Cum nici strângerea de fonduri nu este ușoară, Ciclaton este o adevărată provocare pentru trup și suflet!

Rezervă-ți în calendar perioada 26-30 septembrie și vino alături de un grup mare de cicliști sufletiști pentru a susține educația în România în timp ce pedalezi prin România. Ce poate fi mai frumos? Noi am participat în fiecare an!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

four × five =