Clubul Sportiv Velo Sport Oradea anunță „Cupa Crater XCO” 2016

0

Cupa Crater XCO UCI Class 2 2016 25Clubul Sportiv Velo Sport Oradea organizează în data de 30-31 Iulie 2016 a șasea ediție a concursului de ciclism montan din județul Bihor denumit „Cupa Crater XCO” lângă Avenul de pe Dealul Şomleului (popular prin denumirea ”Crater”) din apropierea localităţii Betfia.

Istoric

Este singura competiţie de ciclism montan din Bihor organizată de nivel UCI Class 2 înscris în calendarul Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI), contând pentru alcătuirea clasamentului internaţional pe naţiuni. De-a lungul anilor acest concurs a devenit una dintre cele mai importante întreceri de acest gen din ţară, la startul competiţiei prezentându-se cei mai buni sportivi din ţară şi din străinătate (la ediţia din 2015 au participat concurenţi din cinci ţări: Polonia, România, Slovacia, Ukraina, Ungaria).

Cupa Crater XCO UCI Class 2 2016 04

Mulţumită Sponsorului Principal al evenimentului Car Cover SRL organizatorii vor premia primii zece concurenţi profesionişti cu 1.200 de Euro (conform cerinţelor internaţionale) şi pe amatori cu 3.600 Lei.

Cupa Crater XCO UCI Class 2 2016 02

Cupa Crater XCO UCI Class 2 2016 24Toţi cei care confirmă participarea până la data de 21 iulie vor primi în pachetele de start pantaloni de ciclism special creaţi pentru acest eveniment de Sponsorul Bellotto. Pe lângă asta cei care confirmă participarea până în data de 27 iulie vor avea acces gratuit pentru două zile la Ştrandul Venus din Băile 1 Mai.

Program

Sâmbătă 30 iulie sunt programate antrenamentele oficiale şi duminica 31 iulie competiţia propriu zisă. Competiţia profesioniştilor va începe de la ora 12, precedată de la ora 10 de competiţia rezervată amatorilor. Startul se va da la ora 10 de lângă Avenul de pe Dealul Şomleului (popular prin denumirea ”Crater”) din apropierea localităţilor Betfia şi Băile 1 Mai, concurenţii urmând a parcurge mai multe ture de circuit.

Competiţia de ciclism montan „Cupa Crater XCO Betfia” se organizează după regulamentul de Cross-Country Olimpic (XCO). Disciplina de Cross-Country Olympic (XCO) este una dintre cele 4 discipline olimpice de ciclism și singura probă olimpică dintre probele de mountainbike.

Traseul de concurs

Lungimea traseului este de aproximativ 5 km cu 250 m diferenţă de nivel cumulat pe tur. Include atât porţiuni de coborâri tehnice cât şi urcări, pe alocuri cu pante peste 25%. Fiecare concurent va parcurge mai multe ture, în funcţia de categoria din care face parte.

Premii

Se vor acorda premii în bani atât la profesionişti (1.200 de Euro) cât şi la Amatori (3.600 de Lei), produse, bonuri de cumpărături, cupe şi medalii. Vor fi premiaţi separat şi cei mai buni concurenţi şi concurente din Bihor (cu abonamente la sală şi servicii pentru maşină).

Cupa Crater XCO UCI Class 2 2016 23

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentSunetul vitezei, cu Richie Rude
Articolul următorCicloturism – Pe urmele istoriei la Clejani – Bulbucata
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ