În toamnă avem concurs de mtb xco în Delta Văcărești

0

Un nou concurs urban își anunță desfășurarea pentru finalul acestui sezon. Este vorba de un concurs pentru mtb care va avea loc în Delta Văcărești din sud-estul Bucureștiului. În ciuda locației, concursul este gândit să nu afecteze fauna și flora locală.

Foto: Helmut Ignat – parcnaturalvacaresti.ro

Organizatorii, Asociația Parcul Natural Văcărești și BikeXpert Racing Team, plănuiesc un concurs de ciclism offroad care să se desfășoare la final de an, undeva în lunile noiembrie sau octombrie. Perioada a fost aleasă în așa fel încât activitatea avifaunistică să fie cât mai redusă. Cu alte cuvinte păsările migratoare găzduite de deltă să fie plecate deja spre țările calde.

O altă măsură luată pentru a nu deranja locul este legată de traseul pe care se va desfășura concursul. Acesta va fi amplasat în afara zonei de protecție, pe dig și pe exteriorul digului. Traseul va include și porțiuni din drumul central forestier din deltă.

Sursa – facebook.com/bikeXpertracing

Traseul competițional va avea între 4 și 6 km și pentru că va fi un concurs de tip XCO, această buclă va fi parcursă de concurenți de mai multe ori. De precizat este și faptul că numărul de participanți va fi limitat la un număr destul de mic, tot pentru a limita impactul asupra locației.

Data concursului cât și denumirea acestuia nu au fost încă stabilite. Vom reveni cu detalii.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentJanta clasică de șosea MAVIC Open Pro va avea 19 mm, va fi tubeless și cu Exalith
Articolul următorCum să te bucuri de ABSA Cape Epic direct din confortul sufregeriei tale
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ