Acum citesti
Metal Enduro anunță data pentru ediția 2017

Campionatul Național de Enduro se încheie în octombrie cu etapa a 5a desfășurată la Resița. Pe 14 și 15 octombrie cicliștii sunt așteptați la Metal Enduro pentru a parcurge cele 8 probe speciale cu lungimi între 2 și 4 km. Distanța totală parcursă, cu tot cu tranziții, este de aproximativ 70 km. Traseele de concurs au loc pe potecile deja consacrate Fluturelu, Poezie și Canada, dar și pe încă 4 poteci noi care au fost construite în 2017. Traseul de concurs este amplasat în zona centrul orașului Reșița pe dealurile din jurul acestuia, Poiana Golului și Dealul Ciorii.

sursa: metal-enduro.ro

Organizatorul ne avertizează că „METAL nu este un concurs de downhill și nici unul de XC. Este un concurs tip Enduro. Se adresează mountain bikerilor tehnici care caută adrenalină cât și celor cu condiție fizică… În mod sigur este un concurs greu care stresează biciclistul și materialul.”

sursa: metal-enduro.ro

METAL se desfășoară în principal într-un format tip raliu cu 8 probe speciale cronometrate, în general pe poteci care coboară, dar care au și mici zone de urcuș. Tranzițiile dintre probele speciale nu sunt cronometrate. Cu toate astea, există o limită de timp în intervalul căruia concurentul trebuie să termine transferul.

sursa: metal-enduro.ro

Cronometrarea se face prin sistemul cunoscut curselor de orientare. Fiecărui concurent îi este alocat un cip pe care are obligația să-l introduc în stațiile receptoare de fiecare dată când acestea sunt prezente.

Categorii de participare :

Hobby
Feminin – loc 1,2,3
Masculin – loc 1,2,3
Participanții la clasa Hobby vor face dovada asigurării de accident și a adeverinţei de la medicul de familie prin email după completarea formularului online sau la race office, în ziua concursului.

CNE
Feminin – loc 1,2,3
Masculin:
Elite – (între 18-30 ani) loc 1,2,3
Masters – (peste 30 ani) loc 1,2,3
Juniori – (sub 18 ani) loc 1,2,3

Înscrierile încă nu au început. Numărul maxim de participanți la start este de 120. Concurenții vor fi acceptați în ordinea “primul care a realizat plata, primul servit”.

sursa: metal-enduro.ro
sursa: metal-enduro.ro
sursa: metal-enduro.ro
Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

13 + one =