Acum citesti
Garmin a lansat noua generație de pedale cu powermetru Vector 3

Garmin au lansat noua versiune a pedalelor lor cu măsurarea puterii, Vector 3, cu câteva îmbunătățiri vizibile cu ochii liberi. Prima și cea mai evidentă e că a dispărut emițătorul care se monta separat pe axul pedalei și care conținea și bateria CR2032, acum totul fiind încorporat în corpul pedalei. Pe de o parte instalarea e mai ușoară și pedalele sunt mai puțin sensibile la loviturile ce ar putea deteriora emițătorul modelului vechi. Pe de altă parte bateriile au trebuit să fie introduse în pedală, motiv pentru care s-a renunțat la clasica CR2032 pe care o regăsim pe aproape toate dispozitivele sportive pentru 4 bucăți de LR44 mai mici.

O altă modificare importantă de data asta funcțională este că noul model emite și pe BTLE nu doar pe ANT+ ca vechile modele, fiind astfel compatibile cu mai multe computere și smartphone-uri, printre care putem aminti noua generație de Suunto care a renunțat la conectivitatea ANT+.

În rest funcționalitatea este neschimbată fiind în continuare disponibile doar pe standardul Look Keo pentru șosea.

Iată în continuare principalele caracteristici ale noului model 3 și a celui cu măsurare pe o singură pedală 3s.

Contor de putere cu doi senzori montaţi pe pedală

  • Se instalează ca orice altă pedală şi se transferă rapid între biciclete
  • Măsoară puterea totală, echilibrul stânga/dreapta, cadenţa şi dinamica ciclismului
  • Design-ul subţire nu obstrucţionează distanţa până la sol în curbe şi oferă o înălţime îmbunătăţită a coşului
  • Se integrează complet în ecosistemul de ciclism Garmin pentru analiza datelor
  • Permite actualizări uşoare prin intermediul computerelor pentru ciclism compatibile Edge®, prin conectivitatea ANT+® şi prin dispozitivele de fitness cu funcţie Bluetooth® activată1 şi aplicaţia pentru mobil Garmin Connect™
  • Durata de viaţă a bateriei: până la 120 de ore

Fiţi mai buni

Faceţi ture mai lungi şi mai intense şi rămâneţi conectat cu contorul de putere pe baza pedalelor Vector 3. Pe măsură ce vă străduiţi să vă îmbunătăţiţi performanţele din următoarea cursă sau Gran Fondo, puterea este cea mai bună modalitate de evaluare a performanţelor dvs. într-o anumită zi, într-un anumit moment. Spre deosebire de alte contoare de putere, Vector 3 are senzorii chiar în pedale, prin urmare acesta oferă de încredere, corecte, pentru fiecare sesiune de antrenament.

Duceţi antrenamentul la următorul nivel

Cu sistemul Vector 3 cu 2 senzori, veţi beneficia de o funcţie importantă, aceea de a putea vedea puterea separat pe piciorul drept şi pe piciorul stâng. Vector 3 măsoară puterea totală, cadenţa şi echilibrul stânga/dreapta, dar şi dinamica avansată a ciclismului, care vă ajută să vă adaptaţi antrenamentul la puncte slabe şi la punctele forte pentru a vă îmbunătăţi condiţia fizică. Acesta monitorizează poziţia aşezat/în picioare pentru a stabili durata şi momentul în care aţi stat în fiecare din aceste poziţii. Deci, puteţi evalua eficienţa poziţiei, faza de putere pentru a arăta modul în care produceţi putere prin acţionarea pedalei şi deplasarea centrului platformei pentru a arăta unde este aplicată puterea pe pedală, pentru a asigura o poziţie corespunzătoare a cramponului. Fiecare statistică poate fi vizualizată pe computerele pentru ciclism compatibile Edge® şi cu aplicaţia Garmin Connect™Mobile .

Uşor de instalat, transferat şi utilizat

Pentru Vector 3, nu există niciun tren de rulare complex sau roţi de schimb şi nici senzori externi de instalat. De asemenea, nu există senzori de picior, astfel că Vector 3 se instalează ca orice altă pedală şi este uşor de transferat de pe o bicicletă pe alta fără asistenţa unui distribuitor. În plus, design-ul subţire şi înălţimea îmbunătăţita a coşului nu obstrucţionează distanţa până la sol în curbe şi oferă o ergonomie mai bună, iar axul de precizie din oţel inoxidabil şi corpul din compozit al pedalei au fost proiectate şi testate să reziste la ani de zile de utilizare. Oferă o durată de viaţă a bateriei de până la 120 de ore.

Parte din bicicleta dvs. conectată

Beneficiaţi la maxim de antrenamentul dvs., prin asocierea fără întreruperi a dispozitivului dvs. Vector 3 cu computerele pentru ciclism compatibile Edge, dispozitivele pentru fitness cu ANT+ sau Bluetooth activat1, inclusiv dispozitivele compatibile Forerunner ® şi fēnix dispozitivele ® şi aplicaţia Garmin Connect Mobile. În plus, vă puteţi actualiza cu uşurinţă software-ul cu oricare din aceste dispozitive.

De asemenea, puteţi integra o analiză post cursă, partajarea datelor, maparea, planificarea rutelor şi multe altele cu Garmin Connect™, Strava şi TrainingPeaks. Şi utilizaţi conectivitate ANT+ pentru a deveni mai puternici prin asocierea Vector 3 cu TrainerRoad. Cu aplicaţia TrainerRoad, veţi beneficia de antrenamente la interior personalizate pe baza valorilor privind puterea oferite de Vector 3. De asemenea, sistemul de antrenament în interior are planuri de antrenament care vă vor arăta exact ce trebuie să faceţi pentru a vă atinge obiectivele personale privind starea de fitness şi cursa. Acesta structurează antrenamentul în cea mai sofisticată şi utilă formă.

Conectaţi-vă cu TrainerRoad chiar astăzi pentru a deveni mai rapid şi pentru a vă antrena primele 30 de zile fără nicio obligaţie de abonare.

1Consultaţi specificaţiile pentru a vedea datele care pot fi vizualizate pe dispozitive compatibile
AVERTISMENT: Limita de greutate maximă a ciclistului care utilizează sistemul Vector este de 231 lbs (105 kg.). Cicliştii care depăşesc această limită de greutate sunt supuşi riscului de rănire si de daune materiale.

Cuvântul si sigla Bluetooth® sunt deținute de Bluetooth SIG, Inc. și orice utilizare de către Garmin este sub licență.

Caracteristici fizice şi performanţe

  • Tip de baterie: LR44/SR44 (x4)
  • Durata de viaţă a bateriei: până la 120 de ore
  • Greutate: 316 g
  • Greutatea maximă a ciclistului: 105 kg
  • Precizie: +/- 1.0%
  • Tip de crampon: Keo
  • Factor Q: 53 sau 55
  • Înălţime coş: 11,5 mm
  • Distanţa până la sol în curbe: 0,8 m (31,7″)
  • Fricţiune statică: 1,9
  • Calibrare câmp
  • Tensiune de eliberare reglabilă
  • Garmin Connect™
  • Locaţie măsurare: ax
  • Comunicare: ANT+® şi Bluetooth®

Importatori în România: Extreme Riders, Trisport, Sport Guru.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

20 + one =