BIKE BOX – o nouă soluţie pliabilă de transport a bicicletei

0

În aprilie publicam un material despre una dintre cele mai bune idei şi soluţii de transport ieftin a bicicletei cu avionul în special, mai pecis husa YT care se pune peste simpla cutie de carton în care se vinde bicicleta. Iată însă că a apărut acum o variantă şi mai bună. E drept că ceva mai scumpă însă per ansamblu mai universală şi mai avantajoasă.

Este vorba despre cutia pliabilă BIKE BOX care vine tocmai din Africa de Sud. Este o cutie foarte asemănătoare cu cea normală de carton, dar care are însă câteva deosebiri şi mai ales avantaje importante. Dar înainte de a continua prezentarea, îţi spunem din start că momentan acest produs este disponibil doar în ţara sa de origine, nefăcându-se încă livrari în restul lumii. Am ales totuşi să o prezentăm pentru că ideea este excelentă, iar pe viitor probabil că vor trimite şi peste graniţe.

În primul rând BIKE BOX nu este din carton ci din plastic policarbonat, deci mult mai rezistentă, iar spre deosebire de cutia din carton, aceasta este pliabilă şi refolosibilă. Asta înseamnă că acasă, cutia nu va ocupa deloc mult spaţiu. O vei putea păstra sub pat sau în debara. De asemenea, este foarte uşor de transportat cu maşina atunci când este pliată.

Avantaj ai şi la destianţie, când ajungi în vacanţă, iar la aeroport închiriezi o maşină spre exemplu. O bicicletă demontată încape chiar şi într-o maşină de clasă mică, dar cutia de carton sau un hard case clasic, nu va avea loc în niciun caz. BIKE BOX îl vei putea plia la rândul său şi pune în maşină. Pliată are dimensiunile de 83 x 77 x 7 cm, iar asamblată are mărimea de 140 x 80 x 30 cm.

E drept că faţă de cutia clasică de tip „hard case”, aceasta nu este la fel de robustă. Însă producătorii ne asigură că BIKE BOX, odată asamblată, este foarte rezistentă şi rigidă, impermeabilă şi mai ales mult mai ieftină. Este de asemenea şi mult mai uşoară în comparaţie cu un hard case, deci vei fi taxat mai puţin la transportul bicicletei cu avionul. BIKE BOX adaugă doar 6 kg în plus la greutatea bicicletei.

Pentru BIKE BOX există şi un set suplimentar de protecţii de instalat pe bicicletă. Sunt opţionale şi se comandă separat. Astfel avem protecţii pentru angrenaj, discurile frânelor, suspensii şi schimbătoare. Cutia a fost gândită iniţial să acomodeze biciclete mtb 29er însă producătorii spun că vor face acum şi cutii pentru cursiere, dar şi orice alt tip de bicicletă cum ar fi fat bike. Pentru a o transporta, trebuie scoase roţile bicicletei, iar şaua trebuie lăsată.

Preţul cutiei BIKE BOX este de 865 lei pentru mtb, 800 lei pentru cursieră, iar protecţiile costă 104 lei. Livrarea este posibilă momentan doar în Africa de Sud însă am luat legătura cu producătorii pentru a afla dacă pe viitor au de gând să livreze şi în Europa.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentInterviu cu Gunn-Rita Dahle Flesja înainte de Prima Evadare 2019
Articolul următorMuc-Off a lansat un curățător cu presiune special pentru biciclete
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ