Acum citesti
Eduard Novak, premiat de Klaus Johannis și ajuns la înțelegere cu organizatorii privați

În cadrul conferinței FRC ce a avut loc ieri la Sibiu, Klaus Iohannis, primarul orașului, i-a înmânat lui Eduard Novak o diplomă de excelență pentru întreaga sa carieră, relatează ziarul local Rondul de Sibiu. Dar acest lucru a fost doar unul din punctele culminante ale zilei, celălalt fiind consensul la care au ajuns reprezentanții FRC și organizatorii privați de curse, și anume includerea curselor acestora în calendarul federației.

eduard_novak_frc

„Îmi face foarte mare plăcere să acord o diplomă de excelenţă domnului Carol Novak pentru rezultatele deosebite din întreaga carieră. Vă doresc mult succes în noua funcţie şi să ştiţi că noi suntem hotărâţi să transformăm Turul Ciclist în ceva de fanion pentru ciclismul românesc”, a declarat Klaus Johannis.

În replică, Novak a spus: “Sunt foarte onorat, mai ales că domnul primar este un om exigent şi, dacă am primit din partea lui, cred că este un lucru foarte bun. Toată viaţa mea mi-am petrecut-o în sport, ultimii 25 de ani, un sport în România în care nu prea există sistem. Ştiu foarte bine ce înseamnă să te zbaţi, să investeşti timp şi bani şi să nu fii respectat. Am candidat pentru această funcţie de preşedinte la Federaţia Română de Ciclism pentru a ajuta copii, generaţia viitoare, pentru dreptate, egalitate, pentru un ciclism cât mai sănătos, de la amatori la profesionişti. Sunt foarte, foarte optimist că în următorii 8-12 ani ciclismul din România va reprezenta unul dintre cele mai importante sporturi”.

În privința disputei organizatori privați-FRC care trenează de ceva vreme, se pare că lucrurile vor fi ceva mai liniștite de acum încolo, cele două părți ajungând la un numitor comun. Astfel, Federația va elabora un aviz curselor care îndeplinesc un minim de condiții privitoare la siguranța sportivilor și în concordanță cu reglementările UCI, acest lucru urmând să faciliteze demersul organizatorilor de a obține restul de aprobări necesare privind desfășurarea competiției. Pentru că acest sezon competițional a debutat deja, 2013 va fi un an de tranziție privind introducerea curselor private în calendarul FRC. Calendarul pentru 2014 urmează a se stabili în luna noiembrie a acestui an și de atunci se vor regăsi toate cursele private în rândurile acestuia, conform ciclism.ireporter.ro.

Decizia Federației marchează o deschidere spre mai buna fundamentare a sportului de masă, lucru ce la rândul său va duce la o bază solidă de selecție în următorii ani. De asemenea, permiterea sportivilor licențiați să ia parte la cursele neincluse pentru acest sezon în calendarul competițional este posibilă și mulțumită unei hotărâri luate de UCI tot ieri, 11 aprilie. Forul internațional va abroga regula 1.2.019 care stipulează că este interzisă participarea sportivilor licențiați la competiții neavizate de UCI sau de către federațiile naționale, despre care am relatat într-un material anterior.

Surse: Rondul de Sibiu, ciclism.ireporter.ro

Vezi Comentarii (3)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − 14 =