Acum citesti
Frâna torpedo n-a murit: Coaster Brake Challenge

Dezvoltarea continuă și alertă a tehnologiilor pentru bicicletă nu a cucerit întreaga lume iubitoare de pedalat și dacă ar fi să numim un grup de „conservatori”, cred că participanții la Coaster Brake Challenge ar fi exponenții ideali. Care e treaba cu acest challenge? Pe scurt, o cursă de mountainbiking pe mountain bike-uri cu frâne torpedo. Și acesta e doar vârful asibergului!

hillclimb_cbc11_2

Coaster Brake Challenge se întinde pe parcursul a 4 etape, organizate de-a lungul unui an, pe dealurile din West Valley, California. Folosirea termenului de „conservator” de mai sus nu a fost întâmplătoare, căci promovarea cursei tinde spre zero din rațiunea că gașca ce ia parte la întrecere și organizatorii, care sunt cam unul și același lucru, nu se omoară după cantitate. Doar vor o cursă ca pe vremuri.

Și trebuie să fii un fanatic ca să te avânți în cursă pe o bicicletă care trebuie să fie singlespeed, să aibă roți de 26 de inchi și să nu aibă altă frână în afară de cea torpedo. Exact, aceasta este regula sfântă a Coaster Brake Challenge, căci în rest nu există alte constrângeri. Iar ce se vede în pozele făcute la cursă demonstrează că nu-ți trebuie carbon, greutate mică și echipament de ultimul răgnet ca să te distrezi pe cinste.

Vezi Comentarii (3)
  • ..este o optiune, pentru cine gusta.
    Eu unul am un Schwinn Speedster cu coaster brake si sunt fascinat de cat de distractiva este o bicicleta simpla, pura.

    * in prima zi cand am cumparat-o , uitand de frana de picior, am tras o tranta cum n-am mai avut parte din scoala generala :))

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one + eleven =