Italia va construi o pistă suspendată în jurul lacului Garda

0

O nouă pistă de biciclete este în construcție în Italia, care va permite cicliștilor să pedaleze în jurulul întregului lac Garda. Traseul nu va fi unul în întregime ușor ci va avea și porțiuni mai speciale, cum ar fi spre exemplu porțiunea de 27 km dintre orașele Gargnano și Limone, care însa va putea fi evitată de cei mai puțin antrenați, luând un vaporaș.

Proiectul “Garda by bike” urmează a fi gata în 2021 și va costa în jur de 102 milioane euro, dar secțiuni sunt deja gata deja de multă vreme, noile zone suspendate urmând doar să unească porțiunile existente. Proiectul dorește să atragă și mai mulți cicliști pentru a dezvolta turismul sportiv. Prin acest nou traseu vor fi unite câteva localități mai izolate, dar cel mai important, cicliștii vor fi complet separați de traficul motorizat.

Traseele europene de cicloturism EuroVelo 7 și 8 includ deja lacul Garda de-a lungul rutei lor însă acum vei putea adăuga și această buclă în jurul lacului. Cea mai impresionantă parte a traseului e programată să fie gata mai devreme. Vei putea astfel pedala între Capo Reamol fără întrerupere până la Riva del Garda. Garda by bike are o lățime de 2,5 m, este deschis non-stop și se pare că va fi și luminat noaptea.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentFocus celebrează 25 de ani cu un MARES CX vopsit cu aur de 24K
Articolul următorUnno Aora – cel mai ușor cadru de MTB 29 de serie, sub 800 g
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ