Acum citesti
NoMad Merida CST domină sezonul de MTB 2017

2017 abia s-a incheiat, iar echipele autohtone de ciclism au tras linie și au analizat rezultatele. Potrivit informațiilor postate recent pe Facebook, NoMad Merida CST a fost una dintre cele mai de succes echipe de ciclism a sezonului trecut. Printre altele, Nomazii au obținut în total 12 Titluri de Campion Național, 9 Titluri la Cupa României participând la 65 competiții unde au obținut 160 de podiumuri. Într-un articol publicat pe site-ul sponsorului principal, NoMad Merida CST vorbește despre fiecare membru marcant al echipei, povestind pe scurt momentele principale ale sezonului.

Aflăm astfel că Arpad Kelemen a câștigat tot ce se putea câștiga la munte și mai ales la cursele lungi, tehnice, cu urcări mari, fiind zona în care se simte cel mai bine. Kelemen s-a clasat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului atât la Campionatul Național XCO cât și la Campionatul Național de Maraton desfășurat la Păltiniș. A câștigat Cupa României la Maraton și celelalte concursuri de munte la care a fost. A câștigat și la TBT Race unde adversar direct a fost chiar colegul lui de echipă Robert Dobai, Campionul Național din anul precedent. A fost sezonul lui Kelemen și multe victorii au fost obținute foarte clar, următorii pe podium fiind de multe ori tot membri echipei NoMad.

La elite feminin, Suzi Hilbert, a avut și ea o evoluție foarte bună la categoria ei. A câștigat ambele Campionate Naționale, Cupa României la XCO și locul doi la Cupa României la Maraton, întrucât nu a putut participa la toate etapele. Deși a început anul 2017 cu o accidentare la concursul pe etape 4 Insule din Croația, s-a recuperat și a câștigat Prima Evadare la General Femin. Suzi a reprezentat România la Balcaniadă.

Suzi Hilbert foto EcoStuff Romania

La amatori feminin general, Salome Bondor a fost și mai hotărâtă. A câștigat tot ce se putea castiga la categoria ei. Ambele Cupe și ambele Campionate Naționale. Patru obiective clare, executate ca la carte cu toate sacrificiile ce presupun să încerci să te împarți între atâtea competiții importante. Și ea a avut parte de accidentări, dacă ne gândim la Prima Evadare. Din fericire s-a recuperat repede.

Salome Bondor. Foto Events Photographer

La amatori masculin general Cristi Stan a câștigat și el atât Cupa României la Maraton cât și pe cea de la Cross Country Olympic (XCO). La Campionatele Naționale nu a putut participa întrucât a concurat la Transalp în echipă cu Robert Dobai, unde au obținut locul 19.

Unul din cei mai vizibili și verbali membri ai echipei este Timotei Păcurar aka Tymy. El a început sezonul într-o formă foarte buna, fiind probabil cel mai puternic din echipă, în primăvară. Din păcate a avut un accident cu multe complicații și a trebuit să stea aproape o lună imobilizat, ratând obiectivul lui cel mai important și care i se potrivea. E vorba de cursa, clasică deja,  Prima Evadare. Chiar și așa, nerecuperat, a luat startul la categoria ciclocros și a ocupat locul 2.

Fodor Emese a revenit în forță concurând pe o bicicletă nouă, mai ușoară și mai bună. A câștigat Campionatul Național de Maraton la categoria ei și de fapt, întrecerea mai interesantă a fost chiar între fetele din echipă, când Emese s-a simțit mai bine pe final de sezon și a câștigat ultimul maraton de la Deva la General Feminin, ajungând la finiș aproape toate 3 concurentele Nomad în același timp.

Le urăm succes în continuare și așteptăm cu nerăbdare următoarele confruntări pe traseele concursurilor de ciclism din România și străinătate!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

8 + 9 =