Săptămâna aceasta are lor Beach Race XCO

2

După ce luna trecută stațiunea Mamaia a găzduit Maratonul Nisipului, în luna aprilie o altă stațiune de pe litoralul românesc continuă tradiția evenimentelor sportive internaționale la malul Mării Negre.

plaja

Pe plaja sălbatică din comuna Corbu (județul Constanța), va avea loc, peste 10 zile (sâmbătă, 25 aprilie 2015), Beach Race XCO. Până la ora actuală, peste 200 de iubitori ai sportului cu pedale s-au înscris la inedita cursă de la Malul Mării, acreditată de Uniunea Ciclistă Internațională, ce vor să acumuleze puncte pentru a ajunge la Olimpiada de la Rio de Janeiro, de anul viitor.

Una dintre cele mai apreciate și valoroase echipe de ciclism din România, BikeXpert Racing Team, și-a anunșat prezenta la aceasta competitie, atat cu varfuile de lance Alexandru Stancu (Campion National la Tineret in anul 2014), Marius Petrache, Dani Crista si una dintre cele mai bune cicliste autohtone Irina Dumitru, dar si cu numeroasa echipa de amatori printre care si veteranul Andy Brunner aflat in drumul de a castiga titlul de Campion Mondial la categoria Master XCO. Competitia Beach Race XCO face parte din calendarul BikeXpert Racing Team in vederea calificarii Romaniei la Jocurile Olimpice 2016 din Rio de Janeiro Brazilia.

In afara de campionii nationali autohtoni s-au mai inscris si echipe internationale precum echipa nationala a Nigeriei si a Republicii Moldova.

Echipa nationala a Nigeriei compusa din: Ajayi Akinbanjo Israel, Odufuwa Saheed Olalekan, Adelakun Idris Adeoye, Uwaoma Chidiebere Favour, Akinbiyi Emmanuel Oye, Erinmwionghae Elvis Mike, Yekini Innocent John, Taiwo Tope Matthew au decis sa isi inceapa drumul catre Olimpiada cu Beach Race XCO, restul punctelor olimpice urmand a fi castigate de la alte competitii europene importante.

Competiția conține cursa Standard (20 km) și cursa Epic (40 km). Traseul pe care îl vor parcurge cicliștii profesioniști și amatori are o diferență de nivel de 50 de metri, jumătate fiind pe plajă și jumatate pe coasta de acces pe faleză. Competiția sportivă se adresează atât cicliștilor profesioniști, cât și celor amatori, iar premii vor fi acordate pentru ambele categorii.

“Datorită unicității lor, cele două evenimente de la Malul Mării reușesc să mobilizeze comunitățile sportivilor internaționali și reprezintă, fără doar și poate, mijloace inedite de promovare a litoralului românesc la nivel internațional. Suntem bucuroși că în acest an s-au înscris foarte mulți concurenți și ne dorim să aducem anual pe litoralul românesc din ce în ce mai mulți pasionați ai sportului: fie pentru ciclism, alegare sau alte sporturi. Este foarte important că am câștigat respectul comunității sportivilor internaționali”, declară Sabin Ioan Andoniu, organizatorul Beach Race XCO.

Concursul este organizat de AndoVelo și Asociația Sportivă SanaSport, în parteneriat cu Direcția Județeană de Sport și Tineret Constanța.

 

2 COMENTARII

  1. Partea cu Bikexpert de ce nu o marcati ca advertorial? Cu ce ciclisti participa Bikexpert Team la calificarea pentru Rio? Nu de alta dar pentru Romania puncteaza cei de la Procycling (Tudi, Logigan si Radu Tudor momentan) si doar ei par sa aiba un program si un plan concret…

  2. Domnule Tudor legat de advertoriale, va rog sa faceti diferenta intre BikeXpert (magazinele) si BikeXpert Racing Team ca echipa de sine statatore, cu 16 sponsori. Ca sa va raspund la intrebare, in completarea eforturilor depuse de Procycling, echipa BikeXpert va participa la calfificarea Romaniei la JO Rio prin Alexandru Stancu si Marius Petrache intr-un calendar pe care il puteti consulta AICI: http://www.bikexpertracing.ro/all-events, prima cursa UCI fiind chiar cea care face obiectul articolulului de mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ