Acum citesti
Sfidarea cronometrului: Jens Voigt atentează la Recordul Orei

Dacă se va retrage în glorie sau nu rămâne de văzut, dar cu siguranță Jens Voigt se va retrage cu stil. Ajuns la 42 de ani și cu niște ultime sezoane nu tocmai bogate în rezultate, carismaticul neamț ne-a făcut pe toți să credem că USA Pro Challenge de acum aproape o lună este ultimul capitol din viața sa de ciclist profesionist. Dar, ce să vedem? De fapt, „Jensi” le va spune pentru ultima oară picioarelor sale să tacă de-abia în mâine, 18 septembrie, când va încerca să doboare Recordul Orei.

jens

Despre Recordul Orei am mai scris, deși poveștile țesute în jurul acestei nemiloase probe ar merita un întreg volum, căci dacă vreți dramă, decepții, suferință, litri de sudoare, ani de planificare și, ocazional, niște finaluri fericite, ați venit la locul potrivit. Rețeta este simplă: pedalezi cât poți de repede și de tare timp de 60 de minute, încercând că acoperi o distanță cât mai mare. Dar oricine se aruncă în această întrecere are de-a face cu cel mai nemilos adversar, cifrele, căci adversarii sunt doar pe hârtie, nu cot la cot cu tine, și, adesea, din altă epocă.

Jens Voigt, coechipier cu Cancellara la Trek Factory Racing, a luat lumea ciclismului prin surprindere, anunțând că în data de 18 septembrie 2014, va încerca să doboare Recordul Orei, pe Vélodrome Suisse din Grenchen, Elveția, cu atât mai mult cu cât în luna august declarase oficial că se va retrage. Germanul se declară încrezător în forțele sale, mai ales că poate consulta și planurile, și informațiile avute de Fabian Cancellara din timpul pregătirii acestuia.

Articolul complet poate fi citit pe Velo Cafe

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six + 17 =