Acum citesti
SunUp Eco Spin Up este dinamul care se poate instala la aproape orice roată

Cunoaștem clasicul dinam care produce curent electric prin frecarea dintre el și roata bicicletei. O metodă destul de ineficientă, consumatoare de energie și învechită. Astăzi dinamurile moderne generează curent prin inducție magnetică, o metodă eficientă și care practic nu presupune frecare. Tutuși astfel de dinamuri sunt în general integrate în butucul față al bicicletelor de oraș. Ce te faci dacă vrei un astfel de dinam instalat pe o altă bicicletă.

SunUp Eco este un astfel de dinam care permite generarea de curent electric fără a fi nevoie de înlocuirea butucul față al bicicletei. Noul model Spin Up este un dinam ce se instalează la aproape orice butuc față stadard, oferind energie fără a fi penalizat de frecare.

Noul SunUp Eco Spin Up se instalează la roata față, pe partea fără frâna pe disc, dacă folosești disc. Instalarea pe roată se face simplu, prin prinderea acestuia de spițe. Dinamul este îngust așa că va încăpea în interiorul majorității furcilor, fiind compatibil cu orice butuc ce dispune de flanșe cu înălțime normală.

Sistemul dispune și de un acumulator separat care este folosit pentru a alimenta luminile sau încărca telefonul chiar și când nu ești în mișcare. Dinamul este conceput în așa fel încât curentul care iese să fie agalizat, pentru ca încărcarea telefonului sau intensitatea luminilor sa nu fluctueze în funcție de viteza ta.

Prețul noului dinam SunUp Eco Spin Up nu a fost încă anunțat.

Vezi Comentariu (1)
  • Oare o sa ajungă cândva acest dinam atât de puternic încât să alimenteze un motor electric? Perpetuum mobile e-bike? Mmmm interesant 🙂

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 2 =