Acum citesti
În afară de biciclete, în centrul Timișoarei sunt interzise rolele, trotinetele şi skateboard-urile

După ce în toamna lui 2015 în Timișoara a fost interzis accesul cu bicicletele în centrul orașului, primarul și consilierii au mers mai departe și au pus pe lista neagră rolele, trotinele, skateboard-urile sau orice alt mijloc de locomoție.

Culmea, au fost menționate pe listă chiar și monocilcurile.

Iată, așa arată un monocilcu. Acesta se poate transforma într-o adevărată armă letală dacă se află în mâinile cui nu trebuie. (râsete de fundal)

În referatul proiectului de hotărâre se arată că este nevoie de această interdicţie în zona pietonală “pentru a se asigura un climat de siguranţă a persoanelor care frecventează zona pietonală a municipiului Timişoara, respectiv pentru a preveni producerea unor incidente ce pot avea urmări grave asupra integrităţii fizice a persoanelor care circulă în această zonă”.

“În zona pietonală este restricţionat accesul vehiculelor. De asemenea, în această zonă pătrund şi circulă cu viteză persoane care utilizează skateboard-uri, hoverboard-uri, segway, trotinete sau alte mijloace de deplasare de mici dimensiuni, care pun în pericol siguranţa pietonilor care se deplasează în zona pietonală, în special a copiilor, ce pot fi cu uşurinţă vătămaţi prin coliziunea cu cei care se deplasează utilizând mijloacele menţionate mai sus”, scrie în referatul proiectului de hotărâre.

Luni, Primăria Timişoara a organizat o dezbatere publică pe tema proiectului prin care se interzice accesul cu role, trotinete sau skateboarduri în centrul oraşului, în urma căreia au fost propuse mai multe amendamente care au fost votate de aleşii locali, marţi.

„Se interzice folosirea pe străzile şi în pieţele destinatei promenadei, Piaţa Victoriei, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sf. Gheorghe, Piaţa Unirii, strada Alba Iulia, strada Vasile Alecsandri, strada Mărăşeşti, strada Eugeniu de Savoya, strada Ghe. Lazar (tronsonul cuprins între strada Emanuil Ungureanu şi Piaţa Unirii), strada Florimund Mercy, strada Enrico Caruso, strada General Praporgescu a oricăror mijloace de locomoţie, inclusiv a bicicletelor, tricicletelor, monocicletelor, trotinetelor, skateboard-urilor, hoverboard-urilor, segway-urilor. Nu se au în vedere în enumerarea deschisă mai sus cărucioarele pentru copii şi pentru persoane cu dizabilităţi”, scrie în amendament.În ceea ce priveşte amenzile, vor fi sancţionate cu sume între 200 şi 400 lei persoanele cu vârste între 14 şi 18 ani, şi cu sume între 400 şi 800 lei, persoanele peste 18 ani. Copiii cu vârste sub 14 ani scapă de amenzi.

Vezi Comentariu (1)
  • Din cauza unei minoritati teribiliste sufera majoritatea linistita.
    A dat peste mine, pe trotuar, un meserias cu role care mergea cu spatele. M-a dat jos (1,83 si 88kg) , dar am scapat doar cu sperietura si cu camasa botita. Daca era un copil in locul meu?

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight + nine =