Acum citesti
Anvelopa Air Winder se umflă singură în timpul mersului

Cei ce folosesc bicicleta ca mijloc de deplasare prin oraș au pățit destul de des ca atunci când vor să se urce pe ea, anvelopele să fie prea moi iar timpul prea scurt să le mai umfle, iar dacă pleacă așa riscă să facă pană sau să distrugă janta la prima bordură. Toate acestea se pot rezolva prin verificarea regulată a presiunii sau…. fără să faceți nimic cu noua invenție Air Winder.

Air Winder umflă roata doar prin rotirea acesteia în timpul mersului. Funcționează prin integrarea unei pompe în stratul exterior al anvelopei, practic o mică cameră de aer ce stă deasupra camerei principale. Aceasta se umflă cu aer și când se rulează peste ea, orificiul de intrare a aerului este blocat și aerul este forțat în interiorul camerei principale. La fiecare rotație se preia aer proaspăt și se pompează în anvelopă.

Pentru a preveni umflarea prea tare, valva principală de aer are un reglaj pentru presiunea dorită. Odată această presiune atinsă, valva se blochează și nu mai permite aerului să intre. Rezultatul e că anvelopa rămâne umflată permanent la presiunea dorită. Iar în cazul în care bicicleta a stat prea mult nefolosită și roție sunt prea moi, Air Winder poate adăuga 15 psi în doar 1 km de pedalat, presiunea maximă care poate să o adauge fiind de 72. psi (5.0 bar) ceea ce face sistemul potrivit pentru orice tip de bicicletă de oraș.

Manometrele din imagini sunt doar demonstrative, sistemul va arăta ca în desen. Manometrul de mai sus arată ce presiune s-a adăugat în cameră în doar două turații.

Al doilea manometru arată presiunea din interiorul anvelopei.

Rămâne problema penelor, iar Air Winder nu le va rezolva, dar are un strat de protecție de 5 mm pe calea de rulare, mai gros decât anvelopele uzuale. Deci va fi mult mai greu să apară o pană.

Air Winder este disponibil pentru roți de 26 și 700c și are o durată de viață de aproximativ 1000 km, fiind recomandat pe jante cu lățimea internă între 28-45 mm. Nu a fost anunțată greutatea dar a fost anunțat că sistemul nu adaugă greutate suplimentară față de o anvelopă cu cameră de dimensiuni și tip similare. Prețul de vânzare va fi de aproximativ 100$ iar produsul se va lansa cu o campanie Kickstarter în această toamnă.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații și imagini de pe bikerumor.com

 

 

 

 

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen − five =