Acum citesti
Garmin a cumpărat marca Tacx

Producătorul lider de piață de computere cu GPS pentru sport Garmin a anunțat că a achiziționat Tacx, liderul de piață în domeniul trainerelor pentru bicicletă. Iată comunicatul oficial:

Garmin a anunțat azi, 12 februarie 2019, că una din firmele sale afiliate a semnat un acord definitiv de a cumpăra toate acțiunile Tacx Onroerend en Roerend Goed B.V. (adică marca Tacx), o marcă privată olandeză ce proiectează și produce trainere de bicicletă, scule și accesorii, precum și aplicații soft pentru antrenament. Finalizarea achiziției se va face conform reglementărilor legale.

Lider de piață cu peste 50 de ani de experiență în domeniu, Tacx este cunoscută pentru linia inovatoare de trainere smart, inclusiv mult apreciatul NEO 2 și revuluționarea NEO Bike ce măsoară viteza, puterea și cadența. Oferind o simulare extrem de precisă și realistă a pedalatului, trainerele Tacx permit cicliștilor să experimenteze condiții asemănătoare cu cele reale indiferent de vreme. Pentru cea mai interactivă și captivantă experiență, trainerele Tacx se conectează wireless la aplicațiile populare de antrenament pentru a ajuta cicliștii să obțină mai mult din antrenamentele lor, aplicațiile Tacx oferind planuri de antrenament, analiza datelor și filme cu trasee reale de pe tot globul, oponenți live și multe altele.

”Tacx aduce o gamă cu totul nouă de produse în portofoliul Garmin de fitness, ce extinde prezența noastră pe piața antrenamentului indoor” spune Cliff Pemble, președinte și CEO Garmin. ”Împreună cu Tacx, Garmin va oferi o experiență perfectă, plăcută și motivantă în interior și afară pentru cicliști pe tot parcursul anului.”

”Suntem încântață să avem suportul unui lider în tehnologie ca Garmin” a spuns Koos Tacx, CEO la Tacx. ”Cu capacitățile extinse Garmin de cercetare și dezvoltare și cu rețeaua extinsă de distribuție, suntem nerăbdători să lucrăm împreună pentru a mări gama de produse și tehnologii de antrenament indoor și pentru a le oferi cicliștilor din toată lumea”.

Tacx e o companie integrată vertical, cu divizii de cercetare, dezvoltare și producție proprii, cu sediul în Wassenaar, Olanda și cu centrul de distribuție în Vogt, Germania. Compania are aproape 200 de angajați ce vor deveni parte din echipa globală Garmin. Pentru a mări prezența pe piața în creștere a trainerelor indoor de ciclicm, Tacx investește mult în extinderea diviziilor de cercetare, dezvoltare și producție.

Finalizarea achiziției după reglementările legale este așteptată să aibă loc în trimestrul 2 al anului 2019. Nu au fost oferite date financiare despre achiziție.

De zeci de ani Garmin au inovat navigația GPS, dispozitivele wireless și aplicațiile proiectate pentru persoanele ce duc o viață activă. Garmin este prezentă pe cinci piețe principale, incluzând aici cea auto, de aviație, de fitness, marină și de recreație outdoor. Pentru mai multe informații vizitați pagina Garmin.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty + 14 =