Acum citesti
Limitator de forţă de frânare de la Outbraker

outbraker-inline-hydraulic-brake-power-adjuster04-600x400Firma coreană Outbraker a creat un dispozitiv pentru frâne hidraulice folosit pentru a limita forţa de apăsare a plăcuţelor pe disc. Acesta se montează pe furtunul de frână, fie în capătul dinspre levier, fie oriunde altundeva pe furtun. Dispozitivul adaugă o valvă blow-off care limitează presiunea trimisă la etrier. Nivelul de limitare este reglabil, pentru a putea fi potrivită o poziţie în care frânarea să fie suficient de puternică, dar roata să nu se blocheze. Practic, o valvă cu arc închide la un moment dat ieşirea spre etrier, păstrând presiunea în acesta până la eliberarea manetei de frână.

outbraker-inline-hydraulic-brake-power-adjuster03-600x400Pentru a nu avea surprize din partea „prietenilor”, reglajul se face cu un imbus cu 5 feţe. Întreg corpul dispozitivuli se poate roti liber pe furtun, permiţând acestuia să se mişte liber odată cu bicicleta şi suspensia.

Dispozitivul vine în kit cu tot ce e nevoie pentru a fi montat pe parcursul furtunului.

outbraker-inline-hydraulic-brake-power-adjuster08-600x400Indicatoarele din imagine arată presiunea la levier, mai mare şi presiunea mai mică de pe etrier.

outbraker-inline-hydraulic-brake-power-adjuster01-600x400Sistemul este proiectat să funcţioneze atât pe cursiere cât şi pe MTB, cu lichid de frână DOT sau cu ulei mineral. Greutatea este de 39 g iar montarea se face pe frâna faţă pentru a evita blocarea roţii.

Deşi dispozitivul nu pare atractiv pentru cicliştii de performanţă, pentru cei amatori poate fi util, el funcţionând practic ca şi un ABS. Reglajul se face în gamă largă, recomandarea fiind să fie reglat cam la 80-90% din putere.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − 6 =