Acum citesti
Kegoo – bidon de bicicletă compresibil din titan

Până acum la achiziția unui bidon trebuia ales între unul din metal, cu calitățile sale incontestabile de rezistență în timp și de spălare ușoară, dar rigid, sau unul din plastic, compresibil pentru a bea ușor din mers, dar care se distruge repede dacă nu e spălat la timp. Austrian Design au dezvoltat Keego, un bidon care le împacă pe ambele: din titan, dar compresibil.

Realist vorbind, bidonul nu e integral din titan ci folosește o construcție laminată, interiorul fiind din titan pur 99.8%, la fel și exteriorul. Între cele două straturi însă se află un miez elastic din polimeri care flexează împreună cu straturile subțiri de titan permițând bidonului să fie comprimat. Partea importantă este că apa nu atinge decât titanul din interior și duza de ieșire care e construită din silicon medical.

Exteriorul bidonului are un strat protector ce permite aplicarea mai multor culori. Keego spun că aceste culori vor lăsa să se vadă aspectul metalic al titanului și că tratamentul va fi rezistent în timp.

Cu o greutate de 98 g, bidonul este la fel de greu cu unul izoterm CamelBak Podium, fiind ușor pentru un model metalic, dar nu mai ușor decât cele standard din plastic. În interior încap 710 ml de lichid iar exteriorul e proiectat să intre în suportul standard de bidon al bicicletei.
Evident, tehnologia de prelucrare a titanului nu e ieftină, așa că bidonul este disponibil la prețul de lansare de 55 $ pe Kickstarter, prețul final fiind așteptat să ajungă la aproximativ 66 $. Campania a strâns deja de trei ori fondul minim, așa că producția de serie începe iar primele livrări sunt așteptate în august 2018.
Mai multe informații găsiți pe pagina de Kickstarter a produsului.

 

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 4 =