Acum citesti
Look a lansat noua cursieră Huez RS sub 6 kg plus alte noutăți

Look au fost mereu pionieri ai integrării pieselor pe biciclete pentru a obține greutăți mai mici și aerodinamică mai bună, dar noul Look 785 RS renunță la aceste trucuri pentru un design simplu și super ușor, special pentru cățărări. Există și o versiune non-RS făcută pentru orice tip de teren care e de asemenea foarte ușoară.

O cursieră performantă trebuie să fie eficientă, rigidă și mai nou și confortabilă. Look combină aceste trei elemente cu ajutorul fibrelor de carbon aranjate pe direcții și în straturi optimizate, cu o grosime a cadrului ce ajunge în anumite zone la 0.6 mm, greutatea fiind de doar 730 de grame!

Confortul este îmbunătățit prin folosirea unei tije de șa de 27.2. Greutatea e scăzută prin minimizarea cantintății de inserții metalice, zona monoblocului și chainstay-urile fiind 100% din carbon.

Diferența esențială dintre Huez RS și Huez este așezarea și tipul fibrelor de carbon. Schema de mai sus prezintă diferențele în numere. RS folosește monoblocul BB65 ce permite folosirea angrenajului dintr-o singură bucată complet din carbon ZED, dar poate fi instalat și un angrenaj normal cu cupe PFBB86.5

Cadrul Huez RS are o greutate de 730 g cu o furcă de 280 g, împreună ajungând la puțin peste 1 kg. Împreună cu angrenajul ZED bicicleta completă poate ajunge la 5.91 kg fără folosirea unor piese prea extravagante, fiind și modelul pe care concurează echipa Fortuneo Oscaro în Turul Franței anul acesta.

Cadrele RS și bicicletele au un preț între 3.999 Euro și 9.999 Euro. Versiunea echipată cu Dura-Ace și roți Mavic are prețul de 5.999 Euro, pentru un preț suplimentar de 1000 Euro fiind echipată cu roțile Corima din imagini. Modelul cu angrenaj ZED și componente SRAM RED ajunge la prețul maxim.

Modelul Huez standard folosește aceleași matrițe dar e cu 260 g mai greu iar furca mai adaugă 70 g, greutățile fiind de 990 g pentru cadru și 350 g pentru furcă. Monoblocul e doar de tipul PFBB86.5

Prețul pentru Huez începe de la 2.299 Euro pentru cadrul cu furca, echiparea cu Ultegra R8050 Di2, roți Mavic Ksyrium și componente Look din aluminiu ajungând până la 4.999 Euro. Modelul cu Ultegra mecanic are prețul de 3.999 Euro.

Bicicletele vor fi disponibile începând cu octombrie 2017 în 4 variante de culoare.

Look au anunțat și noile pedale Keo 2 Max Carbon cu o platformă mai mare cu 25% decât modelul standard Keo. Noul model are o formă mai aerodinamică și o suprafață de contact de 500 mm2 față de 400 mm2 la modelul anterior. Placa de oțel din imagini are o lățime mărită de la 57 mm la 60 mm și e de asemenea mai lungă.

În interior se află un nou ax din oțel cromat și cu rulmenți clasici în partea cu angrenajul și rulmenți cu ace pe exterior. Protecția rulmenților se face cu garnituri duble. Grosimea e de doar 17.3 mm cu plăcuțe cu tot. Greutatea este de 125 g bucata și de 312 g perechea împreună cu plăcuțele iar prețul e de 99 Euro.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

seventeen + twelve =