Acum citesti
Mason aduc oțelul la rang de artă cu Resolution2

Producătorii britanici Mason au în ofertă o cursieră de top care ne-a atras atenția nu doar datorită calităților sale ci și deoarece, deși în imagini nu ți-ai putea da seama, cadrul acesteia e din oțel! Este vorba de modelul Resolution2 cu cadrul din țevi Columbus premium care a primit îmbunătățiri multe pentru 2018.

Cu un preț pe măsură de 1495 GBP pentru cadru, modelul Resolution2 este capabil să accepte anvelope de șosea de peste 30 mm folosind în același timp frâne pe disc. Realizarea de dropout-uri din oțel cu prinderi flat-mount de etrier și pentru ax thru a fost simplă pe modelul lor din aluminiu Definition2, dar mai dificilă pe acest model din oțel. Furca Aperture2 primise deja ax thru de 2 ani, dar acum a venit și rândul roții spate să fie rigidizată.

Dificultatea tehnică a venit din faptul că se folosesc tuburi premium Columbus foarte subțiri și cu profil conic, iar Mason nu au vrut să strice caracteristicile bicicletei adăugând doar un set simplu de dropout-uri grele și groase. Astfel au dezvoltat dropout-urile X-Bear.

Mason au dezvoltat dropout-urile ușoare și asimetrice împreună cu atelierul britanic de prelucrare Bear Frame Supplies, astfel că acum bicicleta păstrează profilul chainstay-urilor pe toată lungimea iar spațiul pentru călcâi nu este redus.

Noile dropout-uri folosesc o ureche de schimbător din aluminiu demontabilă și prinsă cu un singur șurub din inox, împreună cu o placă exterioară tot din inox care prinde dropout-ul din oțel.

În dropout-uri este prins un nou ax thru SwitchLever rigid care inlcude un levier de tensionare demontabil ce nu rămâne pe bicicletă și oferă un aspect foarte curat al zonei.

În afară de modificările la prinderile axurilor și ale frânelor, noile dropout-uri integrează un set nou de prinderi pentru portbagah. De asemenea a fost modificată rutarea conductei de frână pentru a fi compatibilă cu noua prindere flat mount iar transmisia a primit și un port pentru rutare Di2 revizuit.

Noul model Resolution2 este disponibil în mai multe variante. Cea mai flexibilă e setul cadrului care la 1495 GBP oferă cadrul din oțel, furca din carbon și cuveții integrați.

Cadrul are monobloc de 68 mm filetat, tijă de 27.2 mm și rutare internă modulabilă, fiind disponibil în trei culori: negru, albastru sau gri.

Bicicletele sunt disponibile în 6 mărimi între 50-60 cm pe stoc sau în mărimile 48 și 62 cm la comandă.

Există în ofertă și biciclete complete începând de la 2745 GPB cu transmisie 105 și frâne mecanice, continuând cu modelul cu 105 hidraulic la 3140 GBP, Ultegra hidraulic la 3395 GBP sau Ultegra Di2 hidraulic la 4395 GBP. Este disponibilă și o versiune cu Dura-Ace Di2 hidraulic.

Toate bicicletele vin echipate cu roți tubeless ready Mason x Hunt 4Season și au posibilitatea de a veni echipate cu anvelope Schwalbe G-One de 30 mm sau Pro One de 28 mm.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen − 9 =