Acum citesti
Măsuri de siguranță mai drastice în Anglia: vizate sunt TIR-urile și camioanele

The Times anunță că în Marea Britanie se vor impune noi reguli pentru TIR-uri și camioane în vederea unei mai bune protejări a cicliștilor pe șosele. În acest sens, s-a propus dotarea acestora cu o oglindă suplimentară, montată deasupra geamului opus șoferului, care să fie îndreptată în jos și în care să se poată vedea dacă imediat lângă vehicul există un ciclist.

Basic CMYK

De asemenea, în faza a 2a, TIR-urile și camioanele vor urma să fie dotate cu senzori montați în lateralul remorcii, care vor emite un sunet în cabină în cazul în care șoferul se apropie prea mult de un ciclist aflat în imediata vecinătate. Cei care nu se vor conforma noii legi, ar urma să plătească o amendă de 200 de lire.

Aceste măsuri vin după ce statisticile din 2011 au arătat că numărul de accidente în care au fost implicați cicliști este în creștere, atât în capitală, cât și pe șoselele naționale.

Legea ar urma să intre în vigoare la 1 ianuarie 2014. Mai multe informații pe thetimes.co.uk.

via The Times

Vezi Comentariu (1)
  • Pe de o parte este laudabil, pe de alta, nu am nevoie pe autostrada ca un sofer obosit de tir sa se sperie de un bip generat de o cioara ce trece razant si sa traga de volan in mine. Proiectul asta trateaza un simptom si nu o boala…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 5 =