Acum citesti
Michelin Junior Bike 2011

Michelin organizează pe 25 septembrie, pe Bd. Castanilor (Independenţei) din Ploieşti, Michelin Junior Bike un eveniment de educaţie rutieră dedicat copiilor cu vârste între 4 şi 11 ani.


Michelin Junior Bike este un eveniment distractiv pentru micii biciclişti, care constituie totodată şi o lecţie de educaţie rutieră. Evenimentul va include un circuit de biciclete, adica 8 curse adaptate fiecărei grupe de vârste, necronometrate şi având un parcurs bine delimitat.


Participarea este gratuită, scopul principal al Michelin Junior Bike fiind sensibilizarea copiilor, dar şi a părinţilor, privind importanţa purtării căştii de protecţie pe bicicletă, regulă esenţială pentru siguranţa în trafic. În acest sens, Michelin oferă gratuit fiecărui participant câte o cască de protecţie cu Omuleţul Michelin, simpatica mascotă a Grupului Michelin.


«Evenimentul Michelin Junior Bike se potriveşte cu dorinţa Grupului de a contribui la progresul mobilităţii şi de a face şoselele mai sigure, prin promovarea adoptării unui comportament prudent şi responsabil. Credem că educaţia rutieră începe de la cele mai mici vârste şi de aceea ne dorim ca prin evenimente precum este Michelin Junior Bike să contribuim la creşterea unei generaţii responsabile în trafic.», a spus domnul Eric Faidy, Preşedinte Michelin România şi Balcani.


Înscrierile micuţilor la Michelin Junior Bike se vor desfăşura în perioada 12 – 22 septembrie, între orele 16.00 – 21.00, în magazinul Carrefour din Ploieşti. În ziua evenimentului, pe 25 septembrie, copiii sunt aşteptaţi între orele 10.30 şi 12.00, să-şi confirme participarea şi să-şi ridice casca de protecţie specială pentru biciclişti, inscripţionată cu Omuleţul Michelin, precum şi plăcuţă cu numărul de identificare şi voucherul pentru gustare. La finalul competiţiei, micuţii pot câştiga prin tragere la sorţi 20 de biciclete şi 10 seturi de bicicletă.


În cadrul Orăşelului Michelin Junior Bike, zona special delimitată unde se vor organiza toate activităţile de pe 25 septembrie, Brigada Poliţiei Rutiere va deţine un cort, oferindu-le copiilor sfaturi privind educaţia rutieră. De asemenea, micii biciclişti au ocazia să înveţe să-şi stăpânească mai bine vehiculele pe 2 roţi, atrăgându-li-se atenţia asupra regulilor de siguranţă elementare, în cadrul Atelierului de Siguranţă Rutieră. Mai buna stăpânire a bicicletei presupune, de exemplu, a semnaliza prin întinderea braţului, schimbarea direcţiei sau a rula drept, privind departe înainte. Toate acestea le vor fi explicate micuţilor sub forma unui joc.


Toate activităţile din interiorul orăşelului Michelin Junior Bike, de la înscrieri şi până la asistenţa concurenţilor pe circuit, sunt realizate de voluntari Michelin România – angajaţi de la sediul din Bucureşti şi uzina din Floreşti.


Evenimentul de la Ploieşti este susţinut de Primăria Municipiului Ploieşti şi Poliţia Rutieră şi îi are ca parteneri pe Decathlon, Nestle (Nesquik), Humanitas Multimedia, Kiss FM, Phoenix Y (Gusto), Siguranţa Auto şi Tymbark (Tedi).


via Michelin România


Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × four =