Acum citesti
Noutăți BBB pentru 2018: ochelari, pompe, șei și bineînețeles, căști noi

Pe lângă faptul că cei de la BBB au prezentat noul logo în cadrul Eurobike, acesta fiind mult mai modern și mai adunat, au mai adăugat ca în fiecare an câteva produse la portofoliu, fiind vorba despre o nouă pereche de ochelari, minipompe, o șa, o cască de MTB și câteva haine care te vor proteja cum se cuvine. Ca regulă generală, nu au fost comunicate momentan prețurile pentru niciunul din produsele prezentate la Eurobike.

Le voi aborda pe rând și voi începe cu ochelarii, botezați Avenger, axați pe confort. Design-ul este destul de futurist, iar lentila suficient de mare încât să nu-ți incomodeze cu nimic privirea. De asemenea, au fost proiectați astfel încât schimbul lentilei să fie o treabă ușoară și rapidă, iar întreaga construcție a ochelarilor este flexibilă dar rezistentă. Totodată, aceștia sunt livrați la pachet cu mai multe lentile.

În ceea ce privește hainele de MTB, cei de la BBB vor avea în portofoliu pentru anul viitor colecția Deltashield, compusă din trei piese: jachetă, pantaloni lungi și pantaloni scurți, contruiți cu un singur scop: să te țină uscat în zilele umede. La început, pe planșa de lucru, a fost doar jacheta, însă ideea a fost dezvoltată și așa s-a ajuns la pantaloni. Toate piesele sunt construite dintr-un material respirabil și ușor, cu o membrană și cu un fermoar care țin apa la distanță. Vizibilitatea nu a fost dată uitării, căci toate hainele sunt echipate cu benzi reflectorizante. Aparent, acest gen de produs care poate fi folosit în mod regulat toamna, iarna cât și primăvara, începe să apară în numeroase variante, ceea ce este de apreciat.

Noua șa de la BBB se numește Echo și a fost proiectată cu o lățime mai mare comparată cu cea a șeilor obișnuite, tocmai pentru a oferi mai mult confort. Este disponibilă totuși în 3 lățimi diferite și are un canal ce elimină presiunea din zona șezutului. De notat, aceasta va avea o parte inferioară construită din carbon, iar spuma din interior disponibilă într-un strat mai gros decât în mod normal, are rolul de a absorbi mai bine șocurile provenite din teren. Cei de la BBB ne spun că aceasta va fi foarte ușoară însă fără a preciza greutatea sau prețul.

O noutate importantă este reprezentată de noua cască BBB Ore, proiectată pentru a primi un plus de protecție. Și nu e prea greu să-ți dai seama de asta din construcția sa: partea din spate este destul de lungă, iar lateralele mai late, inclusiv cozorocul, pentru a îndepărta crăcile de copaci de pe traseu atunci când le atingi. Astfel, șansele ca acestea să te deranjeze pe față scad simțitor. Este de asemenea bine ventilată, având 12 guri de aerisire și un sistem de reglaj ușor de utilizat, cu rotiță. Cu un design destul de agresiv, aceasta va fi disponibilă în două dimensiuni, M și L, în 4 culori distincte.

Ultima, dar nicidecum cea din urmă, este o minipompă cu o lungime de doar 21 de cm, adică numai bună de purtat în buzunar. Greutatea este mică, de 123 de grame, iar deschiderea și închiderea se face cu blocaj, prin rotirea mânerului. Are două funcții, una pentru volum mare și alta pentru presiune mare, reușind să umfle o anvelopă până la 9 bar! Furtunul cu capul adaptiv pentru cele două tipuri de valve se poate ascunde înauntrul pompei, pentru a nu deranja. Fiind flexibil, nici nu va pune presiune pe valva camerei. În orice caz, cei de la BBB ne spun că aceasta este cea mai ușoară, mică și completă pompă de MTB pe care au putut s-o construiască.

Importator BBB în România: SprintSports.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

19 + 8 =