Acum citesti
Noutăți în colecția de MTB-uri de la Saracen pentru 2018

Producătorul britanic Saracen a prezentat gama de MTB-uri pentru 2018 și aceasta e plină de modele noi pentru trail. Remarcabil e modelul Ariel LT de enduro inspirat din modelul de succes de competiție Myst DH. Myst este și el îmbunătățit, mai ales la componente. Kili Flyer e alt model all-mountain ce primește o versiune ieftină din aluminiu și una feminină. Modelul de trail Zenith 29 hardtail primește și el o versiune nouă din carbon. Există chiar și un model nou de eMTB.

Noul model cu cursă de 165 mm Ariel LT moștenește elemente de design și de suspensie de la modelul de DH. Împerecheat însă cu o furcă Fox 36 Factory cu cursa de 170 mm, Ariel LT poate urca în vârf înainte de a-și da drumul la vale. Cadrul construit dintr-un amestec de fibre 24T/40T/3k Toray este proiectat să reziste abuzurilor de pe trail. Headtube-ul e reglabil și permite modificarea reach-ului cu +/- 5 mm la fel ca la modelul DH Myst.

Rutarea internă a cablurilor și locul pentru bateria Di2 din downtube aduc un aspect curat, împreună cu rutarea pentru tija dropper cu cablu intern. Bicicleta are bineînțeles butuci Boost și primește rulmenți mari de 37 mm la pivotul principal.

Bicicleta completă are prețul de 5000 lire echipată cu grupul Shimano XT 1x, frâne XT și roți DT Swiss M1900 cu anvelope Maxxis Minion DHF II. De asemenea mai avem chainguide MRP, câteva componente Saracen și ghidon din carbon Enve.

Modelul Ariel primește versiunea din aluminiu Ariel Elite cu prețul de doar 3300 lire, ce are aceiași geometrie și echipare SLX cu modelul din carbon, fiind de asemenea gata de ture dificile de enduro.

Modelele de DH Myst Team și Pro revin în gamă și anul acesta. Bicicletele cu cursă de 203 mm primesc însă un aspect complet nou în 2018, dar și echipări modificate. Modelul Myst Team la prețul de 5700 lire este gata de Cupa Mondială. Disponibil în număr limitat de exemplare, acesta este echipat cu suspensii Fox Factory DHX2 și 40, grup complet Saint și cockpit Pro Tharsis.

Modelul Myst Pro la prețul de 3700 lire e mai accesibil, cu amortizor Fox Van RC și furcă RockShox Boxxer RC. Transmisia și frânele sunt Shimano Zee.

O nouă versiune din aluminiu cu cursa de 120 mm Kili Flyer intră în familia Kili ca o bicicletă de trail la prețul de doar 1850 lire, cu furcă X-Fusion de 130 mm. Cursa e ceva mai mică decât la modelul din carbon, dar design-ul lung cu furca cu unghi mic și transmisia Deore 1×11 o recomandă ca fiind un model cu un raport excelent preț/performanță.

Modelul din carbon Kili primește o versiune specifică feminină, cu aceiași cursă de 130 mm a cadrului și furcii și cu aceiași echipare. Kili Flyer Elite Women costă 3500 lire și primește mici adaptări la punctele de contact pentru a se adapta mai bine ciclistelor. De asemenea, primește o schemă de culori mai veselă decât modelul original unisex.

În categoria hardtail Saracen au introdus un model 29 de XC care poate ataca și trail-uril mai dificile. Echipat cu o furcă Fox 34 Float Performance de 120 mm, aceasta nu e o bicicletă minimalistă de XC ci mai degrabă un model ușor de trail.

Modelul Zenith Carbon costă 2400 lire și are cadrul construit dintr-un amestec de fibre 24 și 30T UD, primește butuci Boost, headtube tapered, rutare internă a cablurilor inclusiv pentru tija dropper și integrare Di2. Echiparea completă include o transmisie și frâne Shimano 1×11 plus componente proprii Saracen.

Pentru iubitorii pedalatului asistat, Saracen oferă noul Zen E, o versiune a modelului Zen+ echipată cu un motor Shimano E8000 și furcă RockShox Recon RL de 130 mm. Noul eMTB folosește anvelope late de 27.5×2.6 Maxxis Forekaster. Prețul este de 3400 lire iar transmisia este Shimano SLX 1×10, tija este de tip dropper iar restul componentelor sunt marca proprie.

Mai există mici modificări și modele feminine în gama din aluminiu de hardtail Mantra, la modelele all-road Hack, cele de dirt jump Amplitude și la modelele Mantra pentru copii.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × five =