Acum citesti
Pe curând, Marzocchi!

p4pb3887876Cu tristeţe am aflat că Marzocchi, un monstru sacru al suspensiilor de biciclete care a fost mulţi ani la rând în fruntea pieţei de specialitate, cu produse de o calitate excepţională, a căzut pradă economiei de piaţă. Tenneco, firma care deţine la acest moment marca Marzocchi, a anunţat că, după încercări nereuşite de a vinde brand-ul, a decis să închidă porţile acestei mărci definitiv. Aşa că nu vom mai vedea de acum niciun nou model Bomber ieşit pe piaţă. Personal, am fost un mare fan al acestei mărci şi am folosit multă vreme un Bomber MX Pro ETA TAS de XC foarte bine construit, fără piese de plastic în interior şi care a rezistat abuzului mulţi ani de zile fără să cedeze. Cam aşa arată comunicatul oficial:

Fiona-Marzocchi-pin-up-bomber-girl-682x1024Tenneco Inc. a anunţat astăzi intenţia de a închide producţia de suspensii de motocicletă şi mountain bike Marzocchi şi să lichideze complet efectivele companiei.

Aceste acţiuni vor avea loc după consultări cu reprezentanţii angajaţilor, în total fiind disponibilizaţi 138 de angajaţi. Teneco are 127 de angajaţi la fabrica Marzocchi din Bologna, Italia şi încă 11 persoane în birourile din America de Nord şi Taiwan.

Tenneco doreşte să asiste clienţii din piaţa motocicletelor pentru a trece la un alt furnizor şi speră să închidă complet producţia până la sfârşitul lui 2015.

„Regretăm sincer impactul acestei acţiuni asupra angajaţilor noştri de la Tenneco Marzocchi şi le mulţumim pentru efortul mare făcut pentru a îmbunătăţi performanţa şi a reduce costurile. Din păcate, nu a fost suficient pentru a face faţă pieţei în continuă schimbare în lumea cu două roţi” spune Brian Kessler, şef cu operaţiile la Tenneco. „Suntem hotărâţi să colaborăm cu reprezentanţii angajaţilor şi cu clienţii noştri pentru a face tranziţia cât mai uşoară”.

Acţiunea face parte din eforturile Tenneco de a optimiza afacerea Ride Performance pe plan global şi să îşi îmbunătăţească mereu afacerea şi profitul.

Tenneco se aşteaptă să înregistreze cheltuieli de aproximativ 27 milioane USD cu această acţiune în al treilea trimestru, dintre care aproximativ 17 milioane cheltuieli cash. Aceste cheltuieli constă în plăţi compensatorii pentru angajaţi, daune şi alte cheltuieli legate de închidere. Compania anticipează să îşi îmbunătăţească profitul cu aproximativ 7 milioane USD anual, din 2016.

Tenneco este o afacere internaţională de producţie în valoare de 8.4 miliarde USD cu sediul în Lake Forest, Illinois şi cu aproximativ 29,000 de angajaţi. Tenneco este unul dintre cei mai mari proiectanţi, producători şi vânzători de produse de filtrare a aerului şi de suspensii performante pentru automobile, camioane şi echipamente offroad, originale şi aftermarket. Principalele mărci ale Tenneco sunt Monroe®, Walker®, XNOx™ and Clevite®Elastomer.

Marzocchi-Bomber-Forks-11Marzocchi_09_BG_098c2index.phpPână la urmă nu e chiar totul pierdut, poate se va mai găsi un investitor să reînvie la un moment dat un brand legendar. Dar până atunci: Pe curând, Marzocchi! Lumea MTB-ului nu va mai fi la fel fără voi… Şi noi putem să ne aducem aminte de ce a fost frumos…

Informaţii preluate cu părere de rău de pe www.pinkbike.com.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

two × one =