Acum citesti
Powermetru de buget redus de la Pioneer

Powermetrul este ultimul răcnet în domeniul antrenamentului. Antrenamentul cu senzor de putere este folosit de mai toţi cicliştii profesionişti, deci şi un număr mare de amatori şi-ar dori să folosească aşa ceva, însă preţul destul de piperat, cu 4 cifre, nu prea le permite. Pioneer, o marcă binecunoscută în domeniul electronicelor, prezentă şi în lumea ciclismului, a venit pe piaţă cu o variantă de powermeter la un preţ pentru ciclistul amator, respectiv 699 USD.

pioneer-single-side-crank-arm-power-meter01-600x400Powermeter-ul se foloseşte pe un singur braţ al angrenajului şi transmite în standard ANT pentru comunicarea cu computerele Pioneer sau ANT+ pentru orice alt computer compatibil cu acest standard. Este disponibil cu kit de montare pe braţele Ultegra şi Dura-Ace, dar se poate monta în fabrică şi pe alte modele de angrenaj dacă braţul este trimis prin poştă.

Computerul Pioneer detectează faptul că senzorul citeşte date de la un singur picior şi va face modificările necesare ale valorilor pentru a obţine o aproximare a valorii puterii totale. Senzorul are 12 puncte de măsurare pe fiecare rotaţie completă de pedală, deci se pot vizualiza şi vectori de forţă, dar numai pentru piciorul stâng.

pioneer-power-meter-left-side-power-computer-screen-600x557Sistemul este dedicat cicliştilor amatori care nu sunt dispuşi să cheltuie mai mult de 1000 USD pentru un model ce preia date de la ambele picioare. De asemenea, senzorul e pregătit pentru ciclocros sau alte abuzuri la care ar putea fi supus.

Senzorul foloseşte calibrarea după punctul zero, foarte rapidă, se împerechează uşor cu computerul şi face compensări automate pentru temperatură sau altitudine. Acesta are o grosime de 9 mm, foloseşte o baterie CR2032 care oferă o autonomie de aproximativ 180 de ore, este etanş şi are o acurateţe de 2%. Greutatea este de 22 g. Va fi disponibil de la sfârşitul lui septembrie.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eighteen + 10 =