Acum citesti
Raul Sînza obține un excelent loc 3 la Campionatele Balcanice de XCO! Interviu

Raul Sînza a reprezentat România la Campionatele Balcanice de XCO, irganizate în Grecia și nu s-a întors de acolo cu mâna goală ci cu un excelent loc 3 pentru țara noastră. I-am adresat câteva întrebări pentru a intra mai bine în poveste.

Dacă tot îi dai, dă-i cu stil. Raul știe! 🙂

1.Salut Raul! Felicitări pentru rezultat în primul rând. Ar trebui să fie o surpriză sau te așteptai la această performanță?

Salut, mulțumesc, am plecat de acasă cu gândul și cu speranța sa ajung in primii 5, dar când am ajuns la start și am văzut cum arată concurenta și câți suntem la juniori am spus că și un top 10 este bun.

Vreme caniculară în Grecia, una care nu le-a priit chiar tuturor participanților.

2.Descrie-ne un pic traseul. Cum a fost, ce fel de elemente tehnice conținea și dacă poate fi comparat cu ceva de pe la noi.

Prima zi când am ajuns pe traseu mi-am mai pierdut din motivatie deoarece nu era genul meu, era plin de piatra, iar in zona mea nu prea întâlnesc teren pietros. Partea cea mai tehnica a traseului era o coborâre lunga șerpuita printr-un fel de canal îngust sa zic așa in forma de V care era plin de pietre. Traseul mai conținea și o rampa pe care trebuia să sari sau să o iei pe ocolite dar pierdeai timp.


3.Cum s-au prezentat concurenții?

Concurenți erau destul de mulți și buni, fiecare țara și-a trimis in mare parte ce a avut mai bun. Majoritatea dintre ei erau peste mine dacă ne-am fi luat după clasamentul mondial, adică aveau puncte UCI.


4.Dar ceilalți sportivi români cum s-au descurcat?

S-au descurcat foarte bine, colega mea de echipa CarCover Racing Team Eszti Bereczki a câștigat la fete junioare, iar Pescaru Patrik a reușit să câștige la cadeți.
Ede Molnar a rupt lanțul direct după start pe prima urcare. La juniori, Roberto Burta și cu Vlad Păcurar erau clasați destul de bine însă caldura foarte mare și efortul depus i-au epuizat, fiind nevoiți sa abandoneze in tura a 4a într-o stare destul de rea la fel ca și a mea când am terminat concursul. Valentin rosoaga termina pe 4 la elite, Malnasi Attila pe 5 la U23, Zeleznic Alexandru pe 7 și Suzi Hilbert pe 10.


5.Pe ce bicicletă ai pedalat și ce configurație ai avut pentru transmisie?

Un Cannondale FSI 2016 îmbunătit cu piese KCNC și cu transmisie Shimano XT 2×11.


6.Care este următoarea competiție pe care o ai în plan?

Următoarea cursă este la Zărnești unde vor fi Campionatele Naționale de XCO. După, campionatul European de XCO ce se va desfășura în Italia.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twenty + seven =