Acum citesti
Revel: un nou brand de biciclete pe scena internațională

Tot mai rar auzim în ultima perioadă de lansarea unor noi brand-uri de biciclete, însă atunci când se întâmplă este mai mult decât încântător: existența alterantivelor este excelentă. Revel este un producător axat momentan pe segmentele All Mountain și Enduro, iar primele două produse sunt biciclete construite în jurul unui cadru de carbon.

Compania a fost înființată de către Adam Miller, care și-a căpătat experiența cu Boralis și Why Cyles, alături de Jeremiah Starkey (fost RockShox, Trust Performance și Selle Royale), Jason Schiers (fondatorul Enve) și Mike Giese. Fascinat de suspensia celor de la Canfield Borthers, Adam Miller i-a sunat și le-a propus să plătească licența pentru utilizarea suspensiei. Astfel, a luat naștere noua companie Revel Bikes.

Primele două biciclete sunt un 29er, full-suspension, pentru All Mountain, cu suspensii de 130mm și un 27.5, cu suspensii de 165mm. Ambele cu cadru din carbon și cu suspensia licențiată de la Canfield Brothers, CBF. Bicicletele pot fi comandate online și sunt livrate oriunde în lume împreună cu o geantă specială de transport de la Evoc (ce idee faină!) și beneficiază de garanție pe viață pentru cadru.

Bicicleta de enduro, Rail, va avea suspensii de 170/165mm, cabluri trase prin cadru, disponibilă în două culori și 4 dimensiuni, de la S la XL. Cadrul poate fi achiziționat separat pentru 2.600$, pe când bicicleta completă, începând cu 4.999$. Modelul de top va costa 8.699$. În ceea ce privește geometria, cifrele sunt standard pentru o bicicletă de enduro: headtube amplasat la 65 de grade, seat tube la 75 de grade, chainstay de 430mm, stack de 607mm și un reach de 450mm, pentru dimensiunea M. Vor fi disponibile 3 kit-uri: GX Eagle, X01 Eagle și X01 Eagle Enve, aceasta din urmă fiind de altfel și cea mai scumpă dintre ele.

Bicicleta de All-Mountain, Rascal, va avea roți de 29 de inch și suspensii de 140/130mm. Prețurile vor fi similare, asemenea kit-urilor de echipare și va putea fi achiziționată în două versiuni de culoare. De notat că geometria este ușor diferită, unghiul headtube-ului fiind de 66 de grade, iar lungimea chainstay-ului, de 433 mm. Stack-ul de 610mm și reach-ul de 44mm sunt de asemenea ușor modificate în dimensiunea M.

via Revel Bikes

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

six + 17 =