Acum citesti
Roți din carbon cu 3 spițe de la Spengle

Vă mai amintiți modelul de roți cu 3 spițe care se regăseau pe cele mai ieftine biciclete ale anilor 2000? First Bike era unanim recunoscut pentru că putea fi livrat cu un set de roți cu câte 3 spițe mari, o senzație la acea vreme, dar, din păcate, un produs de slabă calitate. Am amintit de acestea ca să încerc să accesez sertarele cu amintirile voastre, dat fiind faptul că sunt atât de vechi. În paralel existau și producători care ofereau astfel de produse de calitate, însă prețul acestora era mare, iar suma o puteai folosi pentru a achiziționa 15 biciclete First Bike.

În fine, între timp lucrurile au mai evoluat, dar ideea a rămas neschimbată. Momentan există noi stadarde menite să țină pasul cu evoluția rapidă a conceptelor în industrie și se fac eforturi considerabile pentru a fi scăzut cât mai mult din greutate. Lățimea roților Spengle este de 24mm, au prindere pentru disc după standardul CenterLock, sunt disponibile în format Boost sau nonBoost, prinderea roții de față se face cu ax de 15mm, iar celei de spate cu ax de 12mm. Janta este desigur tubeless-ready, greutatea setului este de 1.750 de grame, iar prețul pornește de la 1.490 de euro.

Comparat cu un set de roți de la DT Swiss, pentru All-Mountain (XM 1501 Spline One), cu o lățime de 25mm, diferența de greutate este de 200 de grame în favoarea roților Dt Swiss, iar diferența de preț, de aproximativ 300 de euro, tot în favoare roților producătorului elvețian. Însă roțile construite integral din carbon vin cu câteva avantaje imbatabile: sunt mai rigide, absorb mai bine șocurile și evident, nu se descentrează. În plus, vin cu o imagine greu de egalat. Toate aceste avantaje le recomandă fără nicio ezitare chiar și pentru discipline care pun mai mult stres pe componentele unei biciclete, spre exemplu, enduro.

Un film de prezentare:

Alte detalii pe spengle.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

eight − four =