Acum citesti
VeloToze, protecție impermeabilă de latex pentru pantofii de MTB
Pentru cei ce pedalează și iarna sau pe vreme rea, păstrarea picioarelor uscate și calde e o continuă provocare. VeloToze oferă de câțiva ani o protecție din latex ce se montează peste pantofii de șosea, dar incompatibilă cu modelele de MTB. În sfârșit protecțiile sunt disponibile și pentru iubitorii de MTB, cu două versiuni diferite, pentru a înfrunta chiar și cele mai grele condiții meteo.
Protecțiile VeloToze sunt un produs extrem de simplu: o simplă șosetă din latex întărită ce se trage peste pantof pentru a oferi impermeabilitate totală. Evident, materialul nu respiră deloc, dar face ceea ce trebuie: împiedică pătrunderea vântului și a apei. Până acum modelele de șosea erau prea strâmte pentru a fi montate peste pantofii de MTB și nu aveau talpa adaptată pentru plăcuțele și formele pantofilor aceștia. În plus, erau prea fragile pentur a suporta mersul pe lângă bicicletă pe teren accidentat. Chiar și pentru cicliștii de șosea vestea e bună deoarece foarte mulți folosesc iarna tot pantofii de MTB.
Noua versiune specială pentru MTB are partea inferioară ranforsată pentru a rezista abuzului, chiar și atunci când e nevoie ca bicicleta să fie împinsă peste bolovani. Versiunea lungă costă 20$ și se extinde până la jumătatea tibiei acoperind și șosetele, dar instalarea durează ceva mai mult. Practic ele se încalță primele, apoi pantofii, urmând ca protecțiile să fie întinse la final peste pantofi!
Versiunea scurtă costă 17$ și încape lejer într-un buzunar, o gentuță de șa sau în rucsacul de hidratare. Când începe ploaia sau chiar și pentru o trecere de râu, se pot monta și demonta repede direct peste pantofi.

 

 

Ambele modele sunt din latex natural, doar în culoarea neagră și oferă impermeabilitate totală păstrând picioarele calde pe vreme moderat de rece. Materialul e destul de subțire, deci nu o să reziste mulți ani de abuz, dar la prețul lor sunt mai ieftine decât majoritatea protecțiilor clasice de pantofi, mai compacte și disponibile acum atât pentru șosea cât și pentru MTB.

Mai multe informații găsiți pe pagina producătorului.

Informații de pe bikerumor.com

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

five × one =