Inaugurare traseu Mocăniţa – Valea Hârtibaciului

0

V-ați săturat să vă dați pe pistele de biciclete sau pe drumuri asfaltate flancați de mașini? Hai să dăm o Tură în Natură sâmbătă, 01 noiembrie, începând cu ora 10:00, cu punct de plecare Biserica Evanghelică din Gușterița pe noul traseu de cicloturism ”Mocănița – Valea Hârtibaciului”.

Traseul cicloturistic ”Mocănița – Valea Hârtibaciului”, care leagă în stil circuit Sibiul de localitățile de la intrarea în Valea Hârtibaciului, ne va da posibilitatea să întâlnim câteva obiective turistice, istorice, culturale sau naturale deosebite printre care linia ferată îngustă a Mocăniţei de pe Valea Hârtibaciului, Biserica Evanghelică din Guşteriţa, Biserica Evanghelică din Caşolţ, Trovanţi din Caşolţ, Biserica Cetate din Daia, Pădurea Guşteriţa.

Traseul străbate locuri deosebite din apropierea Sibiului, traversând păduri de stejar, pășuni și sate istorice, și ne va da posibilitatea să ne bucurăm de un peisaj deosebit tipic Podișului Hârtibaciului. Pe parcursul traseului vom încerca să organizăm vizite la obiectivele turistice întâlnite de-a lungul lui.

Lungimea traseului: 42 km
Diferența de nivel: 620 metri
Detalii traseu: 70% off-road – 30% asfalt

Pentru această tură se recomandă utilizarea bicicletelor tip mountain-bike precum și dotarea bicicletelor conform prevederilor legale. Se recomandă, de asemenea, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști.

foto Gabriela Cuzepan

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentCum să te dai jos din mers de pe o bicicletă de CX
Articolul următor4000 de km în 2014
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ