Protest al cicliştilor prin… respectarea legii în San Francisco

0

Săptămâna trecută, după ce poliţia din San Francisco a decis să amendeze cicliştii care trec la semafor pe culoarea roşie trecând pe lângă maşinile oprite, sute de ciclişti au organizat un protest pe o rută populară de biciclete care traversează oraşul, The Wiggle. Scopul a fost să demonstreze impactul negativ al reglementărilor actuale, bicicliştii hotarând să nu facă nimic altceva decât să respecte legea cu stricteţe. S-au aranjat pe bandă aliniaţi şi fiecare ciclist a oprit la fiecare semn STOP, a aşteptat până a avut prioritate şi apoi a trecut mai departe – acest proces a făcut ca maşinile să rămână blocate în trafic chiar şi peste 10 minute.

Nu se ştie încă dacă protestul a avut vreun efect asupra oamenilor legii, dar toată lumea speră că aceştia vor adopta reguli care să permită bicicliştilor să se asigure doar la semnele STOP iar semafoarele să le considere ca şi un semn STOP unde să se oprească şi să se asigure.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentMaiden Voyage – noua bicicletă de DH din carbon de la Rocky Mountain
Articolul următorSă ducem MTB-ul înapoi pe munte!
Horaţiu pedalează şi merge pe munte de când se ştie, dar s-a apucat serios de mountain bike şi de participarea la concursuri în 2006, iar de cursieră în 2010. Când nu pedalează, aleargă pe poteci de munte, iar iarna practică schi-alpinism. Iubeşte potecile de MTB din Carpaţi şi şoselele şerpuitoare ale Alpilor. Zona sa preferată de MTB este Bran-Moieciu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ