Acum citesti
Tură Enduro și bikepacking în jurul muntelui Mont Blanc

Vlad Bogdan, Petre Paraschiv și Bogdan Andora, de la Vertical Riding Romania, au fost în jurul muntelui Mont Blanc la o tură mtb enduro epică, de cinci zile. Au avut cinci zile de aventură în care au pedalat în jur de 200 km cu peste 8500 m diferență de nivel. Traseul a fost 20% asfalt, 30% drum forestier și 50% potecă. Din asta 80% a fost pedalabil, fie la deal sau la vale, iar 20% push-bike.

Întreaga poveste este publicată aici, împreună cu toate detaliile necesare privind echipamentul și costurile. Tot ce trebuie să mai faci tu acum este să te duci să te dai 😉
Track-urile GPS pentru traseu, pot fi luate de aici. (foto lead: verticalriding.ro)

Ziua 1

În prima zi s-a traversat pasul Seigne, iar băieții au dormit în Les Chappieux, lângă o casă părăsită. Pentru ziua 1 au pedalat 37 km cu 1800 m diferență de nivel. Poteca de coborâre a fost excelentă!

Ziua 2

În a doua zi s-a trecut pe lângă vârful Tete Sud des Fours prin Col de la Croix du Bonhomme. A fost ziua cu altitudinea cea mai mare atinsă 2537m. Dacă în prima zi coborârea a avut flow și a fost distractivă, în ziua doi aceasta a fost cea mai tehnică și dificilă. Nu s-a putut face toată pe bicicletă. Distanța zilei a fost de 32 km și 1400m urcare. Ziua s-a încheiat lângă Le Champel. Au dormit într-o căsuță în copac abandonată.

Ziua 3

În această zi s-a traversat Chamonix unde bicicletele au fost spălate și s-au cumpărat niște camere noi de rezervă. Mai departe s-a trecut prin Col de Balme după care s-a traversat în Elveția. Aici coborârea diferă față de ce este pe track-ul GPS. Este mai tehnică și cu multe switchback-uri. Ziua s-a încheiat după 53 km și 2050 m diferență de nivel.

Ziua 4

Col de Forclaz și Champex Lac au fost traversate în ziua 4. S-a dormit într-un grajd abandonat lângă La Fouly, după 43 km și 1700 m diferență de nivel. Potecile zilei au fost frumoase, cu flow, dar și cu multe pietre.

Ziua 5

În această ultimă zi s-a ajuns din nou la altitudinea de 2500 m în Grand Col Ferret, traseul întorcându-se în Italia. Peisajul spre valea Aosta a fost superb, iar coborârea a fost probabil cea mai frumoasă din tură. La început tehnică, cu o mulțime de peisaje alpine, după care cu mult flow și distracție. Ziua 5 a însemnat 43 km și 1800 m urcare.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

twelve − seven =