Yak Attack – cea mai „înaltă” cursă de mtb de pe Pământ!

0

Yak Attack este cel mai „înalt” maraton mtb pe etape din lume! În 2019 concurenţii vor traversa un pas care se află la 5.416 m altitudine! Ediţia de anul acesta are loc între 9 şi 20 noiembrie şi are în total 280 km cu 9.000 m urcare. Per ansamblu concursul durează 8 zile din care una de pauză. Imaginaţi-vă că etapa a 4a are doar 16 km! Dar este o zi care va avea finişul la nu mai puţin de 4.450 m altitudine! Mai mult, a doua zi urmează etapa în care se va traversa pasul Thorong La, la 5.416 m altitudine.

Taxa de participare este de 2.495 USD. Nici nu pare mult la ce aventură vei avea în Nepal şi mai ales dacă ţii cont că în taxa asta ai incluse 10 nopţi de cazare la hotel şi pensiuni, transfer cu autocarul de la Kathmandu la Besi Sahar, toate mesele, transferul bagajelor între etape şi multe altele.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentParada micilor biciclisti anunta data de 8 iunie pentru editia 2019
Articolul următorCursiera aero pe disc italiană Olympia Leader vine cu cadru sub 900 g
Îi place să spună că s-a născut pe bicicletă, însă în realitate s-a născut în București. Practic, se dă pe două roți din copilărie. Mai serios s-a apucat de ciclism din 1998 când, după ce și-a cumpărat primul MTB, s-a și dus la vârful Omu. Se mândrește că a fost primul care a făcut asta și până în ziua de azi așteaptă să-i confirme cineva... Lăsând gluma la o parte, Dan este unul din cei mai pasionați cicliști din România, la nivel de amatori. Rămânând tot timpul la un nivel constant al pasiunii, niciodată prea exagerat sau prea monoton, și-a angrenat întreaga familie care-i susține entuziasmul și pedalează alături de el. Tot timpul pe bicicletă, la concursuri, la teste, la evenimente de profil din țară și străinătate, explorând un nou traseu de cicloturism sau pur și simplu scriind despre acest subiect, Dan este în constantă legătură cu ultimele noutăți din domeniu, ultimele trenduri și ultimele tehnologii folosite la biciclete.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ