Acum citesti
Amendă de 585 de lei pentru lipsa claxonului

O razie de amploare a avut loc joi la Timișoara, unde polițiștii de la Rutieră s-au pus pe verificat bicicliștii din trafic. Această acțiune vine în urma celor 22 de accidente care au avut loc de la începutul anului și în care au fost implicați biciliști, numărul victimelor soldându-se cu 20.

razie_tm

Astfel, în timpul raziei, polițiștii au aplicat nu mai puțin de 103 amenzi pentru bicicliștii care nu au fost găsiți în ordine. O parte din amenzi au fost acordate pentru cei care traversau ilegal (sau în șaua bicicletei pe trecerea de pietoni), însă au fost sancționați și cei care nu avea bicicletele echipate corespunzător sau circulau în zone în care accesul bicicletelor era interzis.

De departe însă cea mai usturătoare amendă a primit-o un biciclist care nu avea claxon, așa cum își exprimă acesta oful pe facebook. Dar aceasta nu este o noutate, căci anul trecut, în luna mai, un bărbat din Prahova a primit o amendă la fel de usturătoare pentru aceeași abatere, cu mențiunea că punctul de amendă la acea vreme era mai ieftin. Timișoreanul sancționat joi, a trebuit să plătească suma de 585 de lei, primind pentru fapta sa, 6 puncte de amendă.

via Opinia Timișoarei

Vezi Comentarii (19)
  • Vand claxoane ieftine!! Initial am crezut ca este vorba de o gluma…ca a mea…mi se pare absurd sa dai o asemenea amenda pt lipsa unui claxon.

  • Mi se pare foarte corect. Cat timp iesi cu bicicleta pe drumurile publice esti responsabil de ceea ce faci si esti obligat sa cunosti legislatia in vigoare.

    Din punctul meu de vedere aceleasi reguli li se aplica si pietonilor ce trebuie amendati cand trec neregulamentar strada sau incalca alte reguli.

  • Asa ca o curiozitate, daca ma opreste politia sa imi zica „vezi mah fraierica ca n-ai claxon si iti dau amenda”, ce ma impiedica sa ma urc in sa si sa pedalez repede repejor mai departe. Imi leaga bicicleta, sau imi pune catuse? Doar n-oi fi fraier sa stau cand ala imi zice ca imi da aproape 600 de lei amenda. Si ei nu au conditia fizica necasara, multi dintre ei burtosi fiind, sa fuga dupa mine. Asa ca o curiozitate, nu ca incurajez chestiile de genul, dar nici amenzile pe faptul ca nu ai claxon sau ochi de pisica galbe pe roti si ai rosu asa ca iti dam amenda. Toate cele bune!

  • Asta e tot din ciclul „Romania te iubesc!”. Dar de analfabetii cu permis si de tiristii nebuni care aproape ca se urca pe tine in trafic, de ce nu se leaga Pulitia Romana ? Tot biciclistii sunt problema? Eu sunt de acord ca si biciclistii trebuie sa cunoasca si sa respecte regulile de circulatie pe drumurile publice inainte de a intra in trafic, dar cand vezi atatia nebuni la volan (mai ales pe TIR) pur si simplu te ingrozesti. Si apropo de pistele pentru biciclisti, acestea sunt sublime, dar aproape inexistente, mai ales in provincie. De fapt cine vreti sa le faca, daca astia nu sunt in stare sa faca o autostrada ca lumea, daramite sa se mai gandeasca si la biciclisti.
    Atentie la viteza maxima pe biciclete!,ca ne trezim azi maine ca ne suspenda certificatul (de nastere) si ne retin numerele (de la pantof) :)))

  • Ce-i ma, vreti drepturi pentru biciclisti, dar fara obligatii? Daca nu ai claxon, lumina functionala pe timp de noapte, daca treci pe rosu, in germania iti iei amenda. E ceva perfect normal.

    Daca te gaseste politia fara claxon la masina, sau fara lumini sau semnalizare, nu iei amenda?

  • Eu in Timisoara era sa primesc amenda 585 lei *3 adica 1755 lei!!! pentru ca nu am avut claxon, ochi de pisica si ca circulam pe carosabil. Pana la urma dupa jumate de ora de explicatii ca pistele de biciclete trasate cu vopsea pe trotuar sunt ilegale, am primit doar avertisment. Traim in Romania….

  • putea sa zica ca stie sa fluiere tare….si ca asta ii este claxonul…
    daca sti sa fluieri tare,se pune pe post de claxon..??
    eu am speriat pe multi cu fluieratul…

  • timisoara cu T mic locul unde se fac scandaloasele fornetti cu compozitia lor la fel de ?OXICA cu omega 75 reactoru 4, politaiu ala dobitoc aplica legea stupida** facuta fara cap de alesii din parlament cu PONTA marele corect in frunte_**= pai soneria de mtb aia clasica(cing cling) nu se aude si nici nu e bagata in seama_acuma daca ai ceva goarna de vapor pe aer comprimat la 150 ATM si 380 de db, sa zicem__ te mai aude careva sofer stupid sau poate te si vede(da astia n-au ochi)_si ca tot zic de soferi stupizi(astia trebe pusi cu gatu in menghina in piete publice) pe ei nu ii amendeaza ca blocheaza pistele de biciclete cu orele, si politistii care isi fac treba bine doar la amenzi ca la gasit biciclete(doar constata in scarba, aici le dau nota 10) FURATE IS PE MANA CU HOTIII si atunci de ce sa-i respecti, de ce sa-i ajuti ca sa fi tu martor intr-un caz ca-i vazut.. D-LE NAM VAZUT NIMIC, DUTE-N M?TA ! cu regulile voastre rutiere, de fiecare data cand ies pe roti am grija sa le incalc cel putin 10 reguli de circulatie / 1h in semn de respect pt legislatia romana(la d-zo).
    Da de abuzu de sirena facut doar la stop de masinile de politie si de ambulante la 3 noptea si ziua, nu se aude nimic, NORMAL CA NU, desi sunetul sirenlor folosite de aceste auto depasesc nivelul confortabil suportat de cilii din urechi nu se iau masuri_tara lu peste_ nu-i de mirare ca ne pierdem talentele si natalitatea in favoarea tarilor civilizate unde pista si biciclistul sunt respectati, sau acolo unde de lovesti un biciclist mergi dupa gratii.

    • Aoleu amice dar esti deraiat rau … Nu ca nu as fi de acord cu cateva chestii spuse de tine aici dar ai face bine sa nu mai fumezi iarba cand srii…

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

one × 5 =