Acum citesti
Orașul pentru oameni iese în stradă în 25 aprilie

Adepții dictonului „facta, non verba”, sătui de modul în care este gestionat orașul București vor avea în curând ocazia să transmită încă un mesaj în acest sens ediliilor, cu ocazia marșului intitulat „Vrem un oraș pentru oameni”, care va avea loc în data de 25 aprilie 2015. De această dată, corului care își va striga nemulțumirile este posibil să i se alăture chiar președintele României, Klaus Iohannis, acesta fiind cunoscut ca un adept al bicicletei.

mars_protest_8

Mai nou, Bucureștiul nu este străin de evenimente de acest fel, plimbări de protest precum cele din 2013 (acesta și acesta) sau de anul trecut fiind o dovadă concludentă în acest sens. Cauza nu e greu de intuit, din moment ce Primăria Generală a făcut multe promisiuni de care nu s-a ținut, mai ales în ceea ce privește pistele pentru biciclete, în multe cazuri adoptând o atitudine de sfidare directă la adresa cetățenilor, prin simpla risipă a bugetului local. Așadar, marșul din 25 aprilie are la bază aceleași revendicări ca și până acum:

  • Neaplicarea măsurilor de siguranță rutieră
  • Încurajarea transportului motorizat în timp ce Bucureștiul este cea mai poluata capitală europeană
  • Lipsa unei viziuni a administrației orașului pentru creșterea calității vieții
  • Menținerea în funcții a persoanelor vinovate de pagubele de milioane de euro provocate de recepția ilegală a pistelor pentru biciclete
  • Neaplicarea măsurilor de eficientizare a transportului public prin asigurarea de benzi dedicate

După cum se poate remarca din lista de mai sus, nu e vorba de un banal marș al bicicliștilor, cu toate că acest vehicul poate căpăta o pondere care să conteze în planurile edilitare, ci este o mișcare de protest împotriva direcției nu tocmai corecte în care au mers lucrurile pentru București, așadar invitați sunt absolut toți locuitorii urbei care au ceva de transmis celor aleși să conducă orașul. Cât privește prezența domnului Iohannis, surse din rândurile celor care se ocupă de organizarea marșului afirmă că i se va înainta o invitație oficială de participare.

Vezi Comentariu (1)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

three × five =