Acum citesti
Test – remorcă Qeridoo Speedkid2, pentru bicicletă

Cum suntem în plin sezon de bicicletă multi dintre noi fac eforturi considerabile pentru a se împărți între concursurile de ciclism de care sunt pasionați, și turele recreaționale alături de familie și desigur, în afara concursului. O soluție pentru a le împăca este să pleci în mini vacanța de weekend, în care ai de gând să participi și competiție, alături de o remorcă pentru bicicletă unde cel mic poate să-și petreacă liniștit ziua, în cazul în care nu poate încă să țină pasul pe bicicletă alături de cei mari.

Pentru această situație, și în special pentru familiile cu doi copii, am testat remorca Qeridoo Speedkid2 model 2017 care, în comparație cu modelul de anul trecut, are câteva specificații noi despre care vom vorbi în continuare.

În primul rând Speedkid2 este pentru doi copii așa cum și cifra din coada numelui ne spune. Mulțumită dimensiunilor interioare suficient de generoase, înclin să cred că remorca poate transporta chiar și doi copii de 6 ani, întrucât am testat-o cu doi copii puțin mai mici care nu stăteau înghesuiți, sau un copil cam de 8 ani. Pentru siguranță în timpul mersului, remorca este echipată cu două centuri de siguranță în 5 puncte. Dacă însa ai un singur copil, centurile pot fi modificate pentru a asigura un singur copil amplasat pe centrul banchetei.

Dacă cei mici sunt prea mici pentru a-și purta de grijă, remorca dispune și de o pereche de tetiere care vor susține capul celor doi copii. Și din nou, dacă în remorca este un singur copil, tetiera poate fi instalată pe centru. În funcție de înălțimea copiilor și înălțimea tetierelor poate fi reglată.

Așa cum am spus mai devreme, spațiul interior este generos. Remorca este suficient de înaltă, lată și cu mult spațiu la picioare, pentru ca cei mici să stea confortabil. La confort contribuie și spătarul înclinat, oferind copiilor o poziție întinsă. Confortul este mult îmbunătățit de suspensia remorcii. Qeridoo Speedkid2 este echipată cu arcuri. Suspensia nu este de calitatea sistemelor hidraulice pe care le găsim la biciclete, însă prezența acestor arcuri permit remorcii să ruleze fără probleme chiar și pe forestiere mai dificile, la viteză suficient de mare.

Dacă dorești sa oferi copilului și mai mult confort, exista o căptușeală suplimentară care acoperă spătarul, șezutul și lateralele. Este special gândită pentru copii foarte mici, începând cu vârsta de 6 luni. Folosind-o micșorezi puțin spațiul interior. În schimb copilul va sta ca în puf. Aceasta căptușeală se poate achiziționa separat.

Tot la capitolul confort vorbim de ventilație și protecție la soare sau ploaie. Ventilația este asigurată în primul rând de partea frontală a remorcii, ușa de intrare. Aceasta este dotată cu o plasă mare care permite aerului sa intre, dar nu și insectelor sau pietrelor aruncate de roți. Dacă e prea frig, sau plouă mărunt, plasa poate fi acoperită cu o prelată transparentă din plastic, pentru ca cei mici să poată vedea în continuare afară. Prelata din plastic este fumurie pentru a oferi inclusiv protecție UV față de soare.

Dacă e prea frig și prelata din față este închisă, dar totuși este nevoie de ventilație, mai există în partea din spate, o fereastră mai mică. Aceasta dispune de plasă anti-insecte și poate fi la rândul ei închisă la nevoie cu o prelată din material textil.

Al 3lea element de ventilație este amplasat pe tavanul remorcii. E vorba de o fereastră largă cu plasă, care poate fi acoperită cu prelata din plastic fumuriu transparent, dacă e frig sau plouă mărunt. La rândul ei și aceasta poate fi acoperită cu prelată textilă dacă este vreme foarte însorită. Așadar poți jongla cu aceste trei opțiuni de ventilație în funcție de vreme, nevoi și toanele celui mic.

Materialul textil din poliester 600D din care este fabricată remorca este robust și rezista la uzură, dar dacă vremea este închisă va rezista doar la o ploaie măruntă. Pentru o torențială în toată regula există o prelată specială croită pe dimensiunile remorcii, complet impermeabilă, care poate fi achiziționată separat.

 

Cusăturile sunt bine executate de-a lungul întregii remorci, dar nu este de mirare, Qeridoo fiind marcă germană. Cadrul remorcii este integral din aluminiu fapt care îi conferă nu doar un aspect premium, dar și greutate redusă. Balamalele, bucșele și toate celelalte piese de pe remorcă sunt de calitate.

Interiorul remorcii mai este echipat și cu două buzunare mici amplasate pe laterale. Pentru confortul copiilor, aici poți pune o sticlă de apă sau o punguță cu biscuiți. Din păcate marginea buzunarelor, tivul, și buzunarele în sine, nu sunt elastice și din această cauză nici prea încăpătoare. Am reușit cu greu să introduc o punguță mică de biscuiți. În schimb o sticlă de 0,5L de apă intră fără probleme.

Capacitatea de transport bagaje a remorcii Qeridoo Speedkid2 este bună. Noi nu am putut măsura însă producătorul ne spune că portbagajul are 54L, destul de mult. Noi am reușit să îndesăm destul de multe haine în acest spațiu dedicat. În plus, pe exterior mai există încă două buzunare măricele pentru obiecte mai mici, iar în interiorul portbagajului avem și un buzunar mic, elastic, pentru chei sau alte obiecte valoroase. Trebuie avut însă în vedere că dacă plouă protecția bagajelor este modestă. Pentru ceva torențial vei avea nevoie de prelata menționată mai sus. Sau pui toate bagajele în pungi ermetice.

Pliabilitatea remorcii este foarte bună. Făcută mică Speedkid2 are doar 26 cm înălțime, suficient de puțin pentru a încăpea sub pat în casă, când nu este folosită, sau pentru a avea loc și alte bagaje în portbagajul mașinii când o transporți. Roțile se scot foarte ușor prin binecunoscuta metoda de apăsare a unui buton pe butuc, proțapul de remorcare se scoate și acesta repede, iar mânerul din spate este și acesta demontabil și pliabil. Pe scurt, când remorca nu este folosită, ocupă loc puțin.

Qeridoo Speedkid2 vine livrată împreună cu a 3a roată. Aceasta este de dimensiuni mult mai mici, se poate fixa în fața remorcii și este la rândul ei detașabilă. O poți utiliza atunci când folosești remorca nu atașată la bicicletă ci când ieși, spre exemplu, la alergare, la plimbare pe plajă sau la cumpărături împreună cu cel mic. În completarea acestei roți sunt încă două elemente – bara din spate, mânerul de care împingi remorca, la rândul ei pliabilă, și frâna de picior, pentru a imobiliza remorca atunci când ești pe plan înclinat.

Dacă excursia durează mai mult și te prinde noaptea pe drum, remorca este echipată din start cu elemente reflectorizante: catadioptri albi în față, roșii în spate și galbeni pe roți, dar și benzi reflectorizante pe toate lateralele remorcii.

Fixarea remorcii de bicicletă este rapidă și simplă. La axul spate al bicicletei trebuie fixată o piesă specială livrată împreună cu remorca. Această piesă poate rămâne permanent acolo, nu încurcă. De această piesă se fixează remorca printr-un sistem diferit față de modelul 2016 al remorcii. Este un sistem care pare mai robust și mai fiabil. Atașarea și detașarea se fac rapid folosind un pin tip quick release, dar pentru mai multă siguranță există o chingă suplimentară care asigură remorca direct de cadrul bicicletei. Acest tip de remorcare este compatibil doar cu butucii cu ax QR 9mm. Pentru butucii moderni cu prindere thru de 12mm ai nevoie de un ax special cu care să înlocuiești axul original al bicicletei. Poți găsi detalii despre acest tip de ax aici.

Ne-am plimbat destul de mult cu acestă remorcă Qeridoo Speedkid2 și concluziile sunt cât se poate de pozitive. În primul rând cei mici nu au protestat niciodată, că le-ar fi fost prea cald sau prea frig sau ca i-ar fi incomodat ceva pe banchetă sau spătar. Bagaje au încăput tot timpul suficiente și, dacă mai era nevoie, fiecare adult putea avea un rucsăcel suplimentar în spate.

Mărimea remorcii este ideală pentru copii cam până la 8 ani maxim – dacă transporți un singur copil, Speedkid2 fiind cea mai înaltă remorcă din gama Qeridoo. Dacă folosești căptușeala suplimentară, poți pune pe banchetă și un copil în vârstă de doar 6 luni. Pliabilitatea este iarăși bună. Sistemul de pliere este extrem de ușor de înțeles și poate fi acționat de o singură persoană.

Greutate (cu roti si protap) 15,1 kg
Inaltime (cu roti) 98 cm
Inaltime (pliat, fara roti) 26 cm
Latime (cu roti) 83 cm
Lungime (fara protap) 93 cm
Inaltime spatar 60 – 72 cm
Latime bancheta 53 – 58 cm
Loc picioare 28 cm
Dimensiune roti 20 inch
Pret recomandat 1.980 lei
Pret captuseala suplimentara 150 lei
Pret prelata ploaie 120 lei
Importator Martin Velo Sport

 

Vezi Comentarii (4)
  • Produsul este bun, dar ca sa plătești pe el 2000 lei, adică prețul unei biciclete bune, in condițiile in care, materialele costa 350-450 lei, mi se pare de prost gust! Greutatea de 15, 1 kg este imensa, daca Adaugi si greutatea copilului de 8 luni (aproximativ), care este de minim 7 kg. Iese o greutate de 22 de kg la care adaugi alte 13-15 kg bicicleta. Voi sunteți chiar naivi daca credeți ca vei pune un copil de 6 luni in carutul asta, având in vedre ca el abia își tine căpușorul la vârsta aia. Daca voi cei care scrieți/ Preluați astfel de informații sunteți la fel de prost informați precum e producatorul/ vânzătorii. Ati pierdut mult din vedere, greutatea, utilizând materiale ieftine, pt un profit de neam prost .Sincer, mi se pare o mârlănie sa ceri acest preț, pe un produs de cateva sute de lei.
    Imi doresc sa vad o mămica care pedalează având Atașat acest produs si eventul si 2 copii cu vârste 5-7 anișori, adică tracteaza 45 de kg( copiii + carutul), si sa va scrie ea un review lipsit de interese materiale.
    Economia de piața dictează daca se va cumpăra sau nu.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

2 × 5 =