Acum citesti
Cu FreeRider la munte, primul episod din 2017

A-ți hrăni ambiția din inimă este precum ai căra un tigru sub braț spune un vechi proverb chinezesc, unul pe care mă simt nevoit să i-l dedic lui Lucian, unul dintre cei care au participat la cea mai recentă plimbare pe munte cu bicicletele din weekend-ul ce tocmai se încheie. Ceea ce îl face pe Lucian să fie special în toată această poveste vine pe fondul unei accidentări pe care a suferit-o anul trecut într-una din plimbări, fiind nevoit să se întoarcă acasă mult mai repede decât preconizase, adică fix în prima zi, după primele zeci de minute de pedalat. La acel moment mi-a spus precum Schwarzenegger în Terminator: i’ll be back! Nu neapărat că l-aș fi crezut, dar am rămas surprins să văd că el este primul care rezervă locurile la Muscel MTB Trails anul acesta. N-a venit singur, a venit cu o întreagă echipă dornică de pedalat după iarna lungă.

În trei zile, am avut parte de toate anotimpurile, cu ploaie și ninsori scurte. Într-un final, duminică, ne-am bucurat de mult soare.

E drept, nu a fost unul dintre cele mai călduroase weekend-uri, dar cu siguranță a fost unul dintre cele mai distractive. Vineri am colindat unele dintre cele mai faine poteci din zona Lereștiului, iar sâmbătă am stat mai mult pe Ciocanu. Nu la taclale, ci la dat. La exersat. La abordări și la repetiții, până ce băieții au mai deprins din tehnica de abordare a virajelor, a drop-urilor sau a echilibrului. S-a lăsat cu zburat peste ghidon, cu derapaje și cu multe râsete, așa cum era de așteptat, dar și cu niște filmări de pomină. Cât despre ziua de duminică, ne-am luat inima-n dinți și am decis că este timpul pentru un traseu de level 2. Nu că ar fi fost în program, însă băieții s-au simțit pregătiți, iar eu nu aveam de gând să le tulbur distracția. Una peste alta, am pornit la drum încrezători, am mers mai bine decât în zilele precedente însă vremea a ținut din nou să ne dea o palmă serioasă: ceva noroi pe traseu, frigul și zăpada care ne-au încolțit la peste 1.400 de metri n-au fost chiar condițiile ideale să ne continuăm traseul până la 1.700 de metri, altitudinea pe care ne propusesem s-o atingem. Așadar, am pornit înapoi la vale pe niște coborâri faine și rapide.

Moment de răgaz și de admirat peisajele.
Temperaturile mai scăzute nu i-au oprit pe băieți să se bălăcească prin râu.
Coborârile tehnice au fost deliciul weekend-ului.
După cum vă spuneam, Lucian a învățat foarte repede. 🙂

La pumptrack însă, în curtea FreeRider, s-a produs surpriza: neașteptat, Lucian s-a descurcat bine din prima, iar după câteva ture de exersare a reușit să obțină chiar un timp mai mult decât decent, dat fiind faptul că se afla la primul său contact cu un astfel de traseu. A reușit astfel să-și devanseze camarazii fără probleme, în urlalele încrâncenate ale acestora, un alt episod de distracție pe pâine.

Ciotul norocos a oprit bicicleta din a se prăvăli la vale.
Pe măsură ce urcam duminică, începeam să admirăm și zăpada.
Punctul maxim atins: stâna Strâmtu.

Am rămas toți cu multe amintiri frumoase, dar mai imortant, cu multele minute de râs neîntrerupt, ceea ce a făcut ca acest weekend să fie unul dintre cele mai interactive de până în prezent. Băieții și fetele au plecat cu promisiunea că ne vedem la level 2 și cu faptul că vom organiza o cursă pe e-bike-uri, pentru ei. Astfel, am decis să vom alege un traseu cu o lungime de aproximativ 50 de km, pe care trebuie să-ți dozezi atât energia din picioare cât și pe cea din acumulator, căci e clar că acesta nu este suficient dacă pedalezi toată distanța susținut. Va fi un joc de strategie, pe care de abia îl aștept.

Primăverile la Câmpulung sunt superbe.
Nelipsitul concurs de pumptrack din curte ne-a ținut cu sufletul la gură.

Toți ceilalți, care doriți să vă plimbați și să vă distrați cu noi așa cum se cuvinte într-un weekend dedicat mountain biking-ului, vă invit pe această pagină, de unde puteți obține toate informațiile necesare pentru participare.

Câteva păreri din acest weekend:

Lucian: Dacă ar exista un rating, eu unul as da 5/5. Ca și plusuri traseele au fost foarte bine alese și adaptate cumva conform a ceea ce voiam, pump-track-ul și cele câteva tehnicalitati pe care ni le-ați transmis. Tu cu Irina ați fost super friendly cu noi, ne-am simțit bine cu voi. Cazarea a fost super ok, prețul ok, nu văd nici un minus aici.

Cosmin: Tabara Freerider a fost super marfa! Catarari cat te tin picioarele, coborari cat te tin franele, glume si voie buna. Plus un mic campionat pe pump-track, tips&tricks cum sa te dai si discutii despre bicle in general. Totul asezonat cu o cazare unde te vei simti ca acasa. Ne vedem data viitoare.

Vlad: Experiența taberei de MTB oferită de Freerider.ro, a fost cu mult peste așteptări! A fost un weekend plin de provocări, în care Dragoș ne-a facilitat trasee de la level 1 până la level 2. Distracția și adrenalina împreună cu vremea excelentă ne-au făcut să vrem mai mult în fiecare zi! Câteva tehnici învățate pe Pumptrack și cum să gestionezi porțiuni de downhill și deja mă gândesc la următoare tabară! Pentru a trăi o experiență completă de teambuilding recomand să fie grupuri de cicliști ce se cunosc întrei ei!

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

ten − 9 =