Acum citesti
Hai cu bicicleta la munte în weekend-ul prelungit, 11-15 august!

Turele FreeRider au devenit deja consacrate și toți cei care ni s-au alăturat au plecat de fiecare dată cu un mare zâmbet pe buze. Să-i mai amintim și pe cei care au revenit aici de mai multe ori? Mai bine te lăsăm să te convingi singur!

FreeRider îți propune pentru weekend-ul 11-15 august, o distracție pe cinste pe biciclete, pe numeroase trasee din zonă, care-ți vor delecta privirea cu peisaje superbe și care te vor relaxa pe deplin. Iar partea cea mai bună este că în fiecare din cele 5 zile vom avea un traseu nou.

Pentru că nivelurile participanților sunt de regulă diferite, ne-am decis ca de această dată să avem două grupe, cu trasee de dificultate diferită: o grupă de începători și o grupă de nivel mediu. De asemenea, există posibilitatea ca oricare dintre voi să poată închiria și o bicicletă electrică, spre exemplu, dacă dorește să se alăture grupei de nivel mediu!

Ca să-ți faci o idee, iată o succintă descriere a traseelor:

1.Pentru începători, trasee fără secțiuni tehnice (de preferat cu bicicletă electrică, pe care ți le punem la dispoziție):

Ziua 1: parcurgem drumuri pe colinele muscelene, ne oprim să vedem peisaje și vizităm una dintre cele mai cunoste păstrăvării din zonă, unde putem lua masa. Drumul este 80% asfalt și 20% macadam, cu o lungime de 40 de km, dar cu o diferență de nivel relativ mică, de 400m.

Ziua 2: vizităm zona Dâmbovicioare împreună cu cei de la nivel mediu. Vedem cel mai înalt sat din România, mergem pe chei, explorăm peșteri și mâncăm în zonă. Traseul are 40 de km cu 1.000m diferență de nivel. Dificultate ușoară. Forestier 70%, asfalt 30%.

Ziua 3: pedalăm spre Mățău, cel mai înalt deal din România și admirăm satele relativ izolate din zonă. Apoi pornim către cariera Mateiaș, care oferă o priveliște superbă. Traseul are aproximativ 35 de km cu 800m diferență de nivel. Asfalt 75%, forestier 25%.

Ziua 4: este ziua când vom urca spre Portăreasa, vom vedea barajul Râușor și vom încerca să ajungem cât mai sus, spre platoul Iezer. Asfalt 30%, forestier 70%. Traseul are aproximativ 40 de km și o diferență de nivel de 1.000m.

Ziua 5: mergem la Cuca, cea mai îndepărtată cabană din zonă, amplasată la 1.200m altitudine. Avem asfalt 60% și forestier 40%. Traseul are o lungime de 50 de km, cu o diferență de nivel de 500m.

2.Pentru cei de nivel mediu (de preferat cu bicicleta ta):

Ziua 1: trasee forestiere care ne duc spre Stâna Strâmtu, coborâri mai tehnice și mai rapide, poteci de pădure, 30 de km cu 800m diferență de nivel.

Ziua 2: vizităm zona Dâmbovicioare împreună cu cei de la nivel începător. Vedem cel mai înalt sat din România, mergem pe chei, explorăm peșteri și mâncăm în zonă. Traseul are 40 de km cu 1.000m diferență de nivel. Dificultate ușoară.

Ziua 3: urcăm spre Iezer și pedalăm până ne săturăm de peisajele care-ți taie respirația. Apoi ne putem întoarce pe unde am venit sau pe un traseu mai tehnic, cu o coborâre superbă de 20 km! Tura ar trebui să aibă 50 de km cu 1.000m diferență de nivel, în funcție de cum votăm.

Ziua 4: mergem pe Ciocanu, singura zonă cu single-trail-uri amenajate din zonă. Coborâri pe poteci înguste, cu secțiuni tehnice, care cu siguranță te vor face să urli de bucurie. Traseul va avea aproximativ 30 de km cu 800m diferență de nivel. Dacă nu te-ai săturat, putem să mai urcăm o dată pe Ciocanu și să mai dăm o coborâre spectaculoasă!

Ziua 5: urcăm din nou spre Stâna Strâmtu, dar alegem o coborâre spectaculoasă. Avem 35 de km cu 900m diferență de nivel, pe poteci, câteva secțiuni tehnice și multă pădure, ca să stăm la umbră.

Cele două grupe vor avea însoțitori diferiți. Recomandăm bicicletele electrice pentru începători, astfel încât efortul să nu fie atât de mare. Cu toate acestea, ține cont că vei pedala și pe bicicleta electrică, aceasta nu se mișcă singură. Pentru cei de nivel mediu, este recomandat să fi participat la câteva maratoane montane înainte.

Cât costă?

Dacă vii cu bicicleta ta, prețul este de 490 de lei pentru cele 5 zile, preț care include și cazare și micul dejun! Dacă vii cu bicicletele noastre electrice, prețul este de 590 de lei pentru cele 5 zile, preț care include de asemenea cazarea și micul dejun. Îți mai punem la dispoziție pump-track-ul din curtea noastră pentru maxim de distracție, dar și un bike wash sau soluții de curățat bicicleta. Totul, gratuit!

Pe pumptrack nu e doar vorba despre distracție. Aici îți perfecționezi tehnica virajelor și a pompatului pe bicicletă!

Unde se defășoară?

Cazarea se află în comuna Lerești, județul Argeș, la o aruncătură de băț de București sau de Brașov (aproximativ 130 de km în funcție de ruta aleasă). De aici, accesăm imediat traseele propuse.

Relaxare în curte pe pumptrack.
Sau în hamac!

Câte locuri sunt diponibile?

Pentru un maxim de confort, avem disponibile doar 8 locuri. Se doarme în camere cu câte două paturi sau cu pat king size (1.60mx2.00m). Sunt 4 camere, cu 2 băi, ai la dispoziție bucătărie, frigider sau chiar un grătar. Micul dejun se va servi în sala de mese. Wi-fi și parcare sunt disponibile gratuit!

Cum mă înscriu?

Trimite-ne un e-mail la echipa @ freerider.ro și cere-ne detalii. Nu uita să incluzi și numărul de telefon.

Vezi Comentarii (0)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

10 − 10 =