Acum citesti
O cursă superbă: prima ediție a Road Grand Pink, în Otopeni

Astăzi s-a consumat una dintre cele mai frumoase curse la care am asistat până-n prezent. Aproximativ 400 de fete, s-au duelat în cadrul mai multor categorii, pentru locuri fruntașe, rezultatul fiind unul delicios. Doar simpla prezență la locul desfășurării a fost o desfătare pentru ochi, cu atât mai mult cu cât le-am văzut pe fete luptând pentru o poziție cât mai bună.

road-grand-pink-1Am ajuns la orele 12:00, la cursa botezată Long Ride, unde s-au întrecut cele mai puternice dintre fete. Traseul a fost de tip circuit, cu o buclă de 3.2 km ce a trebuit parcursă de 10 ori. Iar în primele ture am avut chiar un superb pluton de fete, probabil singurul din România din ultimii zeci de ani.

road-grand-pink-2Irina Dumitru de la BikeXpert Racing Team a fost cea care și-a însușit prima poziție a podiumului ți care a parcurs circuitul într-o oră, un minut și cincizeci de secunde, fiind urmată de Andreea Ionescu și Miriam Stan, la aproximativ 30 de secunde după prima clasată.

road-grand-pink-3De lăudat este faptul că au existat numeroase categorii, rezervate atât copiilor cât și începătorilor, șansele de a ajunge pe podium crescând astfel exponențial.

road-grand-pink-4Circulația a fost oprită, iar organizarea de excepție, din ce s-a văzut din exterior. Traseul a fost marcat exemplar, obstacolele foarte bine semnalizate, iar toate căile de acces ale autovehiculelor pe traseu închise și asigurate de către poliție.

road-grand-pink-5Totodată, uimitor a fost modul în care publicul a încurajat fetele, căci pe bună dreptate, asemenea galerie nu am mai auzit de mult. Este cumva clar că fetele au priză la public și promovează acest sport cum nimeni altcineva n-o poate face și de aceea am plecat cu zâmbetul pe buze și cu multe speranțe că vor mai exista astfel de concursuri. Poate vom avea încă o ediție a Road Grand Pink în toamnă, dacă organizatoarele sunt de acord, bineînțeles.

Dragoș Mitroi
Otopeni, Jud. Ilfov

Vezi Comentarii (4)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata.

5 × 1 =